Geri Dön
Kayseri Kayseri'de uçurtma şenliği düzenlendi

Kayseri'de uçurtma şenliği düzenlendi

Kayseri'de uçurtma şenliği düzenlendi

Kayseri'de uçurtma şenliği düzenlendi

Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, 'Kontrol Sende Hayat Sende’ projesi kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde uçurtma şenliği düzenlendi. Çeşitli okullardan öğretmenleriyle birlikte gelen onlarca öğrencinin uçurtmaları, gökyüzünü renklendirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Yeşilay Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen 'Kontrol Sende Hayat Sende’ projesi kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde uçurtma şenliği düzenlendi. Etkinliğe, çeşitli okullardan gelen onlarca öğrenci katıldı. Öğrenciler satın aldıkları ve kendi yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu. Mustafa Özgür İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Nurhan Öz, "Uçurtma uçuruyorum. Arkadaşlarımla oyunlar oynuyorum. Vaktimiz çok iyi geçiyor. Uçurtma uçurmayı seviyorum. Boş vakitlerimde kitap okuyorum. Bugün buraya öğretmenimle geldim. Uçurtma uçurmayı seviyoruz ve çok eğleniyoruz" diye konuştu.

'GÜN BENİM İÇİN GÜZEL GEÇİYOR'

6'ıncı sınıf öğrencisi, Azime Yaren Gölbaşı ise, "Uçurtmayı hazır alıp parçalarını birleştirdik. Arkadaşlarımla uçurtma uçuruyorum. Beden eğitimi öğretmenimiz ve müdür yardımcısı ile geldik. Uçurtmalarımızı hazırladıktan sonra rüzgara doğru uçurmaya çalıştık. İpi çekerek uçurtmamızı havaya kaldırdık. Gün benim için çok güzel geçiyor" ifadelerini kullandı.

'BİZİ KENDİ ÇOCUKLUĞUMUZA GÖTÜRÜYOR'

Mustafa Yazar İlkokulu Müdür Yardımcısı Volkan Gürsel, de şöyle konuştu: "Öğrencilerimizi uçurtma şenliği için buraya getirdik. Özellikle bağımlılıkla mücadele konusuna değinilmek istenilmiş. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz, kendi uçurtmalarını öğretmenleri ile birlikte tasarlayarak yaptı. Konularında Yeşilay'a vurgu yapmak istediler. Bu durum bizi kendi çocukluğumuza götürüyor. Onlar gibi eğleniyoruz." (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber