Geri Dön
Kayseri Vali Çiçek: Kayseri turizm seferberliği içinde

Vali Çiçek: Kayseri turizm seferberliği içinde

Vali Çiçek: Kayseri turizm seferberliği içinde

Vali Çiçek: Kayseri turizm seferberliği içinde

Yeliz BAYAZIT-Metin DEĞİRMENCİ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Valisi Gökmen Çiçek, “Kayseri son zamanlarda ciddi bir turizm seferberliği içinde. Kayseri'de turizm bir başka olacak. Bütün veriler bunu gösteriyor" dedi.

Kayseri’de, 48'inci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İncesu ve Yeşilhisar ilçelerine gezi düzenlendi. Geziye, Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, TURSAB Başkanı Ali Emre Mart, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bilinen Yeşilhisar ilçesi Erdemli Vadisi’nde konuşan Vali Çiçek, “Kayseri son zamanlarda ciddi bir turizm seferberliği içinde. Otelcilerimiz bir araya gelerek Kayseri Otelciler Derneği adı altında bir dernekleşme sürecine girdiler. Bütün otellerimiz bir araya geldi. Bu yaz Kayseri'de turizm bir başka olacak. Bütün veriler bunu gösteriyor. Bayramda turizm alanlarımız doldu, taştı. Jandarma ve polis ekiplerimiz turizm alanlarındaki ziyaretçileri araçlarına yönlendirmekten yoruldular. Demek ki doğru yoldayız. Kırsaldaki turizmi de kalkındırmaya çalışıyoruz. Bunun için bir yandan o bölgenin altyapı çalışmalarını yaparken bir yandan da tanıtımına ağırlık veriyoruz” diye konuştu.

‘BÜTÜN TURİZM ÇALIŞMALARINI YAPACAĞIZ’

Erdemli Vadisi’nde sosyal tesis yapımına başlanacağını da söyleyen Vali Çiçek, “Erdemli Vadisi, binlerce yıllık yerleşim yerleri, kiliseler, manastırlar Türk tarihinin izleri, vadi içerisindeki saray manastırıyla bambaşka bir yer. Çok yakın zamanda sosyal tesis inşaatına başlıyoruz. Burayla ilgili bütün turizm çalışmalarını yapacağız. Erdemli'yi sadece Kayseri'ye değil tüm Türkiye'ye duyuracağız. Daha sonra da yurt dışına duyuracağız ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kayseri'nin turizm kenti olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Kayseri'nin neresine baksanız tarih kokuyor. Şehrimizin doğusu, batısı ayrı bir güzel. Sadece Yeşilhisar'ı bile anlat anlat bitiremeyiz" dedi.

'GEZİ ŞÖLEN HAVASINA DÖNDÜ'

Şehrin bütün değerlerini tanıtmayı amaçladıklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da, “Etkinliğimiz yoğun bir katılım sayesinde şölen havasına döndü. Amacımız şehrin her değerini tanıtmak ve bunlardan birisi Erdemli Vadisi. Hem vadi yapısıyla, hem de kaya oyma yapılarıyla ön plana çıkan önemli bir alan. Soğanlı Vadisi'ne çok yakın. Dönem olarak da çok benzerlik gösteriyorlar. Bugün Erdemli'deydik, yarın başka bir noktada şehrimizin başka bir değeriyle ilgili tanıtımlar gerçekleştireceğiz. Sektördeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber