Geri Dön
Kırşehir Kırşehir’de, Engelliler Haftasında farkındalık yürüyüşü

Kırşehir’de, Engelliler Haftasında farkındalık yürüyüşü

Kırşehir’de, Engelliler Haftasında farkındalık yürüyüşü

Kırşehir’de, Engelliler Haftasında farkındalık yürüyüşü

Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- BEYAZAY Kırşehir Şubesi ve özel gereksinimli bireyler, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kırşehir Askerlik Şubesi önünde başlayan yürüyüşe, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Beyazay Kırşehir Şube Başkanı Adnan Göçmen, dernek yönetimi ve engelliler katıldı. Kırşehir Askerlik Şubesi önünde başlayan farkındalık yürüyüşü, Cacabey Meydanı’nda sona erdi. Engellilerin farkındalık yürüyüşüne polis, ambulans, AFAD, İtfaiye ve umke araçları da eşlik etti. Beyazay Şube Başkanı Göçmen ve engelliler Cacabey Meydanı’nda Atatürk Heykeli’ne çelenk bıraktı. Çelenk sunma programının ardından davul-zurna ve saz eşliğinde engellilere yönelik konser düzenlendi. Cacabey Meydanı’nda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Müdürü Murat Konan, "Bu bir kutlama haftası değil, bizim için farkındalık haftası. Engelli bireyler ve ailelerinin hayatlarını nasıl kolaylaştıracağımız çalışmalarını yürütüyoruz. Amacımız var olan hayat standartlarını yükseltmek. Özel bireylerin şartlarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların kamu kurumları tarafından yapılmaktadır" dedi.

Beyazay Kırşehir Şube Başkanı Adnan Göçmen ise, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmakta. Bizlerde her zaman özel gereksinimli bireylerimizin yanında olarak, farkındalık yaratan çalışmalarımızla kendilerine ve ailelerine destek oluyoruz. Bu vesileyle özel gereksinimli bireylerimizin gününü kutluyor, onları yetiştiren annelerimizin de Anneler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber