Geri Dön
Malatya Malatya'da, Çanakkale Zaferi kutlandı

Malatya'da, Çanakkale Zaferi kutlandı

Malatya'da, Çanakkale Zaferi kutlandı

Malatya'da, Çanakkale Zaferi kutlandı

Recep BAĞDAT/MALATYA(DHA)- MALATYA'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü etkinlikleri nedeniyle Garnizon Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Malatya Şehitlik anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, gaziler, şehit aileleri ile öğrenciler katıldı. Buradaki törenin ardından şehitlik ziyaret edilerek kabirlere karanfil bırakıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden programda Çanakkale'den getirilen şehitlik toprağı Vali Ersin Yazıcı'ya verildi. Törende konuşan Vali Yazıcı, "Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürüttüğümüz beka mücadelesinde devlet olarak en büyük güç kaynağımız tıpkı bir asır önce olduğu gibi yine milletimizin iman inancı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır. 15 Temmuz gecesi ihanet çetesine karşı vücudunu tanklara karşı siper eden, aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimiz Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber