Geri Dön
Artuklu Mardin’de 48’inci Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Mardin’de 48’inci Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Mardin’de 48’inci Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Mardin’de 48’inci Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- MARDİN’de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 48’inci Turizm Haftası etkinlikleri başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen 48’inci Turizm Haftası etkinlikleri, kortej yürüyüşü ile başladı. Mardin Valiliği ile Artuklu Üniversitesi’nin de destek verdiği etkinliklerde kortej yürüyüşü, 1’inci Cadde'de başlayarak Zinciriye Medresesi’ne kadar devam etti. Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürü Ayhan Gök, etkinliklerin süreceğini belirterek, “Üniversite ve Valiliğimizin desteğiyle öğrencilerimiz ile beraber gerçekleştirdiğimiz yürüyüş boyunca esnafımıza broşür dağıttık. Zinciriye Medresesi’nde de temizlik faaliyeti yaptık. Hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

‘MARDİN TURİZMDEN HAK ETTİĞİ GELİRİ ALACAK’

Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Mardin çok önemli bir kent olduğunu ve Turizm açısından da eşsiz ve dünyada benzeri olamayan bir yer olduğunu ifade ederek, “Turizm açısından baktığımızda, hem gelen turist hem de yıllık turizm gelir açısından henüz hak ettiği yerde değil. Gelecekte mutlaka ama mutlaka turizmden çok daha fazla pay elde edecek. Burada yapılması gereken bazı şeyler, alınması gereken bazı tedbirler var. Ben eminim ki, burada turizm paydaşları valilik öncülüğünde üniversitenin daha aktif rol almayasıyla çok güzel işlere imza atacaktır. Çünkü dediğim gibi Mardin çok özel bir yer, dünyada eşi ve benzeri olmayan kent. Ben yakın gelecekte Mardin’in turizmden hak ettiği geliri alacağına inanıyorum” diye konuştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Toprak ise “Mardin’in gelecekte daha fazla turist çekebilmesi için, sürdürülebilir kaynaklarını sürekli verimli bir şekilde değerlendirebilmesi için yerel halkından bilinçli bir kullanım alışkanlığı edinmeleri gerekiyor” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber