Geri Dön
Derik Derik'te ilk defa kitap fuarı açıldı

Derik'te ilk defa kitap fuarı açıldı

Derik'te ilk defa kitap fuarı açıldı

Derik'te ilk defa kitap fuarı açıldı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK(Mardin), (DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde 6 gün sürecek olan, 55 yayınevinin katıldığı ilk kitap fuarı açıldı.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile Derik Kaymakamlığı ile belediyesi işbirliğiyle hazırlanan ilçedeki ‘Derik 1. Kitap Fuarı’, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Hüseyin Gür ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlit Taş’ın katılımıyla açıldı. 55 yayınevinden 600 bin kitabın yer aldığı fuarda 11 Yazar da fuara katıldı. İlçede ilk defa açılan kitap fuarını ziyaret edenler bu gibi fuarların devamını temenni etti. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır da, ”İlçemizde açılışını gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımızın heyecanını yaşıyoruz. Açıkçası burada böyle bir kalabalığı görmek bizleri çok mutlu etti. Bu programda bir çok yayını gençlerimizle buluşturacağız. İnşallah kitap okuma bilincini de, sevgisini de bu platform aracılığıyla gençlerimize kazandıracağız. Bu programda emeği geçen tüm herkese ilçemiz adına çok teşekkür ederim” dedi.

Kitap fuarına katılan yazar Hilal Kahraman,”2018 ve 2019 yıllarında 2 kere üst üste Türkiye’nin en iyi kadın yazarı, ödül almış bir yazarım, Eskişehir’den katıldım kitap fuarına. Çok güzel bir kitap fuarı oluyor. Çıkın gelin deriz. Yazarlarla birebir sohbet etme şansınız var” diye konuştu.

Kitap fuarı görevlilerinden Esra Ebrar Erat da, ”Derik ilçesinde ilk defa açılışı gerçekleştirilen kitap fuarımız oldu. Bundan çok mutluluk ve memnuniyet duymaktayız. 55 yayınevinden 600 bin kitabı çocuklarımızla buluşturduk. Çocukların okumaya olan aşinalığı, hevesleri artsın diye böyle fuarların tekrar tekrar gerçekleştirilmesini çok isteriz. Çocuklarımızın geleceklerinin kitaplarla aydınlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Alican Demir de, “İlk defa burada böyle bir kitap fuarı açıldı. İnşallah hep böyle fuarlar açılır. Yazarlarla tanışacağız, kitapları okuyacağız, kitapları daha çok seveceğiz” şeklinde konuştu.

Kitap Fuarı 3 Mart Pazar gününe kadar açık olacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber