Geri Dön
Derik Mardin’de Şehit Kaymakam Safitürk için mevlit okutuldu, zeytin fidanı dikildi

Mardin’de Şehit Kaymakam Safitürk için mevlit okutuldu, zeytin fidanı dikildi

Mardin’de Şehit Kaymakam Safitürk için mevlit okutuldu, zeytin fidanı dikildi

Mardin’de Şehit Kaymakam Safitürk için mevlit okutuldu, zeytin fidanı dikildi

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin),(DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde, 2016’da makamına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için mevlit okutuldu, zeytin fidanı dikildi.
Derik Kaymakamlığı’nca, 10 Kasım 2016’da makamına bırakılan bombanın infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için, isminin verildiği camide mevlit okutuldu. Programa Derik Kaymakamı Evren Çakır, İlçe  Müftüsü Doktor İbrahim Halil Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlüd Taş, İlçe Emniyet Müdürü Osman Can, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dua edildi.
Programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır, Şehit Kaymakamın fikir ve projelerini devam ettirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Bugün şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün şehadetinin 7'nci seneyi devriyesi için burada bir araya geldik. Onun manevi hatırasına saygı göstermek için kendi adının verildiği camide mevlit gerçekleştirdik. Burada 200 binin üzerinde zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdik. Şehit Kaymakamımızın fikirlerini projelerini hayata geçirmeye, vurgulamaya gayret ediyoruz. Özellikle onun fikirlerini ve projelerini inşa ettiği toplamda 4 temel unsuru gözlemliyoruz. Eğitim, sağlık, spor ve özellikle tarım için uğraşıyoruz. Şehit Kaymakamımızın özellikle vurguladığı Derik zeytini bugün uluslararası alanda ödül, coğrafi işaret aldı. Zeytin dalının bilindiği üzere barışı temsil eden bir tarafı olduğunu da göz önünde bulundurursak ve bugün yakın coğrafyamızda yaşanan savaşları da dikkate alırsak barışı ifade eden projeler inşa ediyoruz. Yeni Muhammed Fatih Safitürk'leri yetiştireceğiz. Onun fikirlerini uygulamaya, ölümsüz hale getirmeye ve hep beraber tüm kamu kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle ve vatandaşlarımızla beraber el birliğiyle sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber