Geri Dön
Anamur ADEM Anamur'da ilk sergisini açtı

ADEM Anamur'da ilk sergisini açtı

ADEM Anamur'da ilk sergisini açtı

ADEM Anamur'da ilk sergisini açtı

Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Anamur ilçesinde kaymakamlığa bağlı Aile Destek Merkezi (ADEM), Anamur Halk Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle açtığı dikiş kursunun ilk sergisini Muşurup Sanat Sokağı'nda gerçekleştirdi.
Serginin açılışına Kaymakam Bilal Bozdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, Anamur Jandarma Komutanı Üsteğmen Kadir Dölek, Halk Eğitim Müdürü İsa Çelebi., Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selahattin Saydam, Anamur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Gülpınar çok sayıda daire amiri ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Anamur Aile Destek Merkezi Koordinatörü Burcu Saydam’ın  organizasyonu ile gerçekleşen sergi büyük ilgi çekti. Anamur Aile Destek Merkezi'nin 2023 yılı 1. ve 2. etabında açılan kurs kapsamında,  el sanatları çalışmaları, çocuk gelişimi ve eğitimi ile okuma yazma kurslarının yanında İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü İlçe Müftülüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İş-Kur’un destekleri ile  kadınların sosyal hayata daha güvenli ve girişimci bir ruhla atılmalarının amaçlandığı kaydedildi. Kaymakam Bilal Bozdemir’in öncülüğünde kesilen açılış kurdelesinin ardından katılımcılar, kadınların el işlerinin bulunduğu sergiyi gezdiler. ADEM Koordinatörü Burcu Saydam, bu tür kursların devam edeceğini kaydederken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Mehmet Gülpınar, çalışmaların kadınları teşvik edecek projelerle günlük ücret verilerek desteklendiğinin altını çizdi. 2023 dönemini bu kurslarla bitirdiklerini kaydeden Mehmet Gülpınar, 2024’te de bu şekilde proje desteklerinin devam edeceğini söyledi. Günlük kadınlara 30 TL gibi bir ücret verildiğini ve işleyecekleri malzemelerin vakıf tarafından temin edildiğini kaydeden Bozdemir, çocuklarada kahvaltı ve öğle yemeğinin verildiğini belirtti. Bozdemir projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteklediğini ve finanse ettiğini söyledi. Bozdemir; “ Bu yıl 3 Mayısta hizmete aldığımız bu projede, kadınlarımızın bilgi ve becerilerini geliştiriyoruz. Psiko sosyal sosyo-kültürel girişimleri sağlıyoruz” dedi. 
Sergi gezisinin sonunda kursiyer kadınlara Kaymakam ve daire amirleri tarafından belgeleri verildi. Kadınlar, Bozdemir’e Türk bayrağı işlemeli plaket takdim ettiler. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber