Geri Dön
Anamur Anamur'da Çanakkale şehitleri anıldı

Anamur'da Çanakkale şehitleri anıldı

Anamur'da Çanakkale şehitleri anıldı

Anamur'da Çanakkale şehitleri anıldı

Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Anamur ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunumu ve anma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'nda çelenklerin sunulması ve Belediye Kültür Merkezi'ndeki anma programına Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Meydandaki törenin ardından, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Halil İbrahim Şık'ın mezarı ziyaret edilerek İlçe Müftüsü Mehmet Fidan’ın öncülüğünde, tüm şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Belediye Kültür Merkezi Şair Abdulkadir Bulut Konferans Salonu'nda düzenlenen Çanakkale Zaferi programı ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla gerçekleştirilen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Binbaşı Selahattin Onur yaptı. Onur, "Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum' emri karşısında, süngüleri ile kurşunlara karşılık veren Mehmetçiğin imanı ve sarsılmaz mücadele azmi karşısında, düşman bozguna uğrayarak Gelibolu yarımadasını terk etti" dedi.

Program, öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından tiyatro gösterimi ve zeybek oyunuyla sürdü. Etkinlik, hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber