Geri Dön
Merkez Mersin Üniversitesi öğrencilerinden defile

Mersin Üniversitesi öğrencilerinden defile

Mersin Üniversitesi öğrencilerinden defile

Mersin Üniversitesi öğrencilerinden defile

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü, üniversite- sanayi işbirliği projesi kapsamında son sınıf öğrencileri atık kumaşların ileri dönüşüm (upcycle) yöntemiyle tasarladıkları giysileri bir defile ile sergiledi.
Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde bir tekstil firması ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri üniversite- sanayi işbirliği projesi kapsamında son sınıf öğrenciler sürdürülebilirlik çerçevesinde atık kumaşların ileri dönüşüm yöntemiyle tasarlanarak yeniden üretildi. Tekstil ve Moda Tasarım bölümü son sınıf öğrencilerinin giysi tasarım bitirme projesi olan koleksiyonların sunumunun gerçekleştiği defilede; Fatıma Boyraz 'Gama', Vanessa Fairouz Demir 'Angel', Hasan Sefa Uzuner ise 'Reverse' başlıklı temalarını 5 görünümden oluşan kapsül koleksiyon şeklinde sunuldu. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin 5’er görünümden oluşan koleksiyonları toplam 15 giysi tasarımı halinde bir arada izleyenlerin beğenisine sunuldu.
Üniversitenin farklı bölümlerinden öğrencilerin podyuma çıktığı defilede atıklarla tasarım yapılması ve atıkların oluşumunun engellenmesi konusuna dikkat çekilmeye çalışılırken Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlhami İlhan, koleksiyonla farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, ""Son yıllarda sonuçlarını yaşayarak daha çok farkına vardığımız küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, sürdürülebilirlik kavramının ne kadar önemli olduğunun daha çok farkına varmamızı sağlamaktadır. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin atık kumaşları yüksek katma değerli moda ürünlerine dönüştürmesi ve yaptıkları defile ile sürdürülebilirliğe dikkat çekmelerinin toplumsal sorumluluk adına çok değerli olduğunu düşünüyorum" dedi.
Giysi Tasarım dersi öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Esra Enes, günümüzde atık sorunu çevre kirliliği açısından ciddi bir sorun oluşturduğuna dikkat çekerek, "Bu nedenle yeni kumaşlar yerine üretimde hasar görmüş ya da kullanılamaz durumda olan kumaşlarla giysi üretilmiştir. Bu bir moda tasarım projesi olduğu kadar kendimize ve geleceğe dair farkındalık yarattığımızı düşündüğümüz bir çeşit sosyal sorumluluk projesidir" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber