Geri Dön
MEZİTLİ Kıratlı: Mezitli Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı

Kıratlı: Mezitli Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı

Kıratlı: Mezitli Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı

Kıratlı: Mezitli Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı

MERSİN, (DHA)-MERSİN’de, AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, Mezitli Devlet Hastanesi inşaat alanını ziyaret etti. Hastane inşaatı yapımına devam eden firma yetkililerinden bilgi alan Kıratlı, "Yaklaşık 11 ay önce yapımına başlanan hastane inşaatımız bir yıl tamamlanmadan yüzde 40 seviyesine ulaştı. Proje tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar bu şekilde devam ederse 2025 yılı sonuna kalmadan hastane inşaatı tamamlanmış olacak" dedi.

Mersin’de Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına başlanan 150 yatak ve istenildiği takdirde 200 yatak kapasitesine yükseltilebilen hastane ile 50 ünitlik Ağız Diş Sağlığı Merkezi de bulunan inşaat alanında incelemelerde bulunan AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade etti.

Hastanenin inşaat alanında yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Kıratlı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Mersin’e çok önem veriyor. Mersin’e yatırımlar devam edecek. 50 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplamda 280 bin metrekare alan üzerine yapılan hastane inşaatından dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Buradaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir yandan depremin yaralarını saran yüce devletimiz, diğer yandan da vatandaşlarımıza söz verdiğimiz yatırımlara ara vermeden devam ediyor. Bu hastanemiz Mezitli için çok kıymetli. Nüfusu 250 bine yaklaşan Mezitli ve komşu ilçemiz Erdemlimiz için olmazsa olmaz bir projedir bu yüzden de muhakkak hayata geçirilecektir" dedi.

Mezitli Devlet Hastanesinin tamamlandığı takdirde Mersin’de birçok alanda önemli hizmetler vereceğini vurgulayan Kıratlı, şunları söyledi:

"Bu hastanemiz 150 yataklı, talep edildiği takdirde 200 yatak kapasitesine çıkarılabilen, 50 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de bulunan devasa bir kompleks. Yaklaşık 11 ay önce yapımına başlanan hastane inşaatımız bir yıl tamamlanmadan yüzde 40 seviyesine ulaştı. İçerisinde ameliyathaneler, yoğun bakım ve ameliyathane odaları, acil müşahede odaları, laboratuvar, diyaliz ve fizik tedavi üniteleri gibi birçok imkanın olduğu bir yapı. Bu projeyi inşallah 2025 yılı bitmeden hayata geçireceğiz." (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber