Geri Dön
MEZİTLİ Mersin'de yılın ilk bal hasadı yüz güldürdü

Mersin'de yılın ilk bal hasadı yüz güldürdü

Mersin'de yılın ilk bal hasadı yüz güldürdü

Mersin'de yılın ilk bal hasadı yüz güldürdü

Mustafa ERCAN-Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de arıların limon, portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgillerden nektarları alarak yaptığı narenciye balında hasat başladı.

Merkez Mezitli ilçesinde bal üretimi yapan Barbaros Yeşilgün'ün kovanlarında gerçekleştirilen hasat törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mezitli Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Mersin Arı Yetiştiricileri Birliğini Birlik Başkanı Kurt ve üreticiler katıldı.

Hasatta kovanlardan özenle toplanan peteklerden alınan ballar, kavanozlara dolduruldu. Hasattan elde edilen ilk verim ise yüzleri güldürdü.

'YILLIK 3 BİN 500 TON BAL YETİŞTİRİLİYOR'

Hasadın üreticilere bereket getirmesini dileyen Vali Pehlivan, "İlimizde 327 bin arı kovanımız var, Türkiye genelinde dördüncü sıradayız. Yıllık 3 bin 500 ton bal yetiştiriliyor. İlimizin iklimi, coğrafi şartları, bitki örtüsü arıcılık için uygun. Özellikle Nisan, Mayıs aylarında narenciye balı dediğimiz, portakal, mandalina, limon gibi bitkilerden elde edilen polenlerden oluşan balın ayrı bir yeri var. Ziyadesiyle kaliteli bal yetişiyor. Bütün üreticilerimize hasat döneminin hayırlı, bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Mersin Arı Yetiştiricileri Birliğini Birlik Başkanı Kurt ise, "Mersinli arıcılar olarak bismillah dedik. Narenciye balından oluşan yılın ilk hasadımızı yaptık. Ülkemizin bir çok yerinde soğuk hava hakim olurken biz bal hasadımızı yaptık. Hasadımız verimli geçti. Diğer hasatlar için de umutluyuz. İnşallah bereketli bir yıl olur" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber