Geri Dön
Mut Mut’ta Kadın Hatıra Ormanı

Mut’ta Kadın Hatıra Ormanı

Mut’ta Kadın Hatıra Ormanı

Mut’ta Kadın Hatıra Ormanı

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kadınlara ithafen hatıra ormanı oluşturuldu.

Hatıra ormanına fidan dikimi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Mut Orman İşletme Müdürü Utku Danış, "Her kadın bir çiçektir’ hikayesiyle, kadınların günlerini kutladıklarını belirterek, "8 Mart günü bölgemizdeki yağış nedeniyle etkinliğimiz gerçekleştirememiştik. Bugün lavanta ve biberiyeyle bir dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Son zamanlarda, özellikle ‘Altın tür’ olarak geçen, yarı kurak iklimlerde kullanmış olduğumuz bitkilerimizi dikeceğiz. Özellikle lavanta hem ilaç sanayisinde, hem de kozmetikte, bir çok noktada kullanılan tıbbi aromatik bitkilerimiz bunlar. Burada da güzel bir etkinlikle Dünya Kadınlar Günü sebebiyle güzel bir orman yapacağız" dedi.

İlçeye bağlı Palantepe Mahallesi Çiçekçi Koyağı mevkii, Mut OSB yolu üzerindeki alanda oluşturulan hatıra ormanına; etkinliğe katılan kadınlar tarafından; 500 lavanta, 150 biberiye olmak üzere toplam 650 fidan dikildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber