Geri Dön
Mut Mut’ta Mersin Turizm Fuarı toplantısı yapıldı

Mut’ta Mersin Turizm Fuarı toplantısı yapıldı

Mut’ta Mersin Turizm Fuarı toplantısı yapıldı

Mut’ta Mersin Turizm Fuarı toplantısı yapıldı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) - MERSİN Üniversitesi önderliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Mersin Turizm Fuarı nedeniyle Mut İlçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İlçe Kaymakamı Ali İhsan Ayrancı, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Atasoy, Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Kasım Pınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Halifeoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Sezer ve daire amirleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Ali İhsan Ayrancı bölgenin yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Turizm bilindiği gibi bacasız turizm olarak adlandırılmaktadır. Bölgemizin Turizm alanında sıçrama potansiyeli var. Bölge doğal güzellikler ve arkeolojik alanda eşsiz imkana sahip. Önemli olan bu potansiyeli uzun vadede kalıcı hale getirmek” dedi.

MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Ahmet Atasoy da, fuarın kente büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. Atasoy, “Mersin coğrafi potansiyeli yüksek olan bir ilimiz ama hakkettiği yerde değil. Bunu yapmak gerekiyor. Mut'ta şanslı yerler arasındadır. İlimizde bir turizm planlaması şarttır" diye konuştu.

Katılımcıların fuarla ilgili önerileri ile toplantı sona erdi.

Fuarın, 17- 19 Nisan tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi ve Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenleneceği belirtildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber