Geri Dön
Mut Mut’ta üretici ve ilaç bayileri bilgilendirildi

Mut’ta üretici ve ilaç bayileri bilgilendirildi

Mut’ta üretici ve ilaç bayileri bilgilendirildi

Mut’ta üretici ve ilaç bayileri bilgilendirildi

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) – MERSİN’in Mut İlçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda; üreticiler ve tarımsal ilaç satan bayiler, ‘Hasat öncesi pestisit kalıntısı’ konusunda bilgilendirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan İlçe Müdürü Ekrem Bayır, Mut’un tarımsal ürünler konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bakanlığımız ‘Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda’ sloganıyla bakanlığımızın başlatmış olduğu bir çalışmamız var. Üretim aşamasından başlayarak tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen sürede insan sağlığı için tehlike oluşturmayan ve tüketime uygun gıda üretmek zorundayız. Bunun için de özellikle tarımsal üretimde önemli bir noktada bulunan ilçemizde üretim aşamasında çok daha titiz davranmalıyız” dedi.

Toplantıya katılan Ziraat Mühendisi Özgür Yerebasmaz, hasat öncesi pestisit kalıntısı, Akdeniz meyve sineği ve kahverengi kokarca zararlısı, Ziraat Mühendisi Meryem Parça ise üretici kayıt defteri konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Toplantı soru ve yanıtlarla sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber