Geri Dön
Toroslar 100. yılda 100 öğretmen ile 29 kilometrelik bisiklet turu

100. yılda 100 öğretmen ile 29 kilometrelik bisiklet turu

100. yılda 100 öğretmen ile 29 kilometrelik bisiklet turu

100. yılda 100 öğretmen ile 29 kilometrelik bisiklet turu

Mustafa ERCAN/MERSİ, (DHA)-MERSİN'in merkez Toroslar ilçesinde İlçenin farklı okullarında görev yapan 100 öğretmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ithafen 29 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.
Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar Belediyesi işbirliği ile Cumhuriyet'in 100'ncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte 100 öğretmenin katıldığı Bisikletli Sürüş Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü de katıldı. Toroslar Belediyesi'nin Buluklu Mahallesi’nde bulunan Kuvayi Milliye Karargahı önünden başlayan ve Çağdaşkent Mahallesi Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan bisikletli sürüş etkinliği ile ilçenin caddelerinde bayram havası esti. Öğretmenler, Türk Bayraklarıyla süsledikleri bisikletleriyle çevredeki öğrenciler ve vatandaşlardan büyük alkış aldı. 
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, etkinliğe katılarak Cumhuriyet için pedal çeviren tüm öğretmenlere teşekkür ederek, "Cumhuriyet ruhunu, Toroslarımızın caddelerinde, sokaklarında yaşatan geleceğin mimarları tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak için azim ve kararlılığımız, geçmişte olduğu gibi, bugün de yarın da devam edecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun" dedi.
Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak; "Mersinmizin Düşman İşgali’nden kurtuluş gününde ve milli günlerde Kuvayi Milliye ruhunu yaşatan bir şehiriz, Toroslarız. Bu etkinliğe katılan bisikletçilerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmen arkadaşlarımız. Toroslar Belediyemizin himayelerinde güzel bir etkinliğe imza atıldı. Cumhuriyetimiz ve sağlıklı yaşam için de pedal çevrildi. Bu bayrağı sağlıklı bir şekilde genç nesillere devredeceğiz inşallah" diye konuştu.
Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber