Geri Dön
MersinVali Pehlivan hacı adaylarını uğurladı

Vali Pehlivan hacı adaylarını uğurladı

Vali Pehlivan hacı adaylarını uğurladı

Vali Pehlivan hacı adaylarını uğurladı

MERSİN, (DHA)-MERSİN Valisi Ali Hamza Pehlivan, Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı hac organizasyonu kapsamında hacca gidecek olanlar için Hz. Mikdat (Muğdat) Camii avlusunda düzenlenen uğurlama programına katıldı.

Hz.Mikdat (Muğdat) Camii’nde, yatsı namazının eda edilmesinin ardından gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından dua edildi. Vali Ali Hamza Pehlivan, hacı adaylarına hitabında sağlıkla gidip gelmeleri, ibadet ve dualarının kabul olması dileklerinde bulundu.

Vali Pehlivan, “Sizlerden, hacı adaylarımızdan tek bir istirhamımız var. Elbette aileniz için dua edeceksiniz. Çoluğunuz çocuğunuz için dua edeceksiniz. Sevdikleriniz için dua edeceksiniz. Lütfen bu dualarınıza devletimizi, milletimizi, ülke olarak birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü de dahil ediniz. Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere dünyada eziyet gören, mazlum olan kardeşlerimizi de dualarınıza dahil ediniz. Allah, sağlıkla gidip gelmenizi, ailelerinize, sevdiklerinize sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin. Sizlerle beraber bu yolculuğa çıkacak ve kafilelere rehberlik edecek olan Diyanet İşleri Başkanlığının temsilcilerine, görevlilerine, hocalarımıza da hayırlı vazifeler diliyorum. Yolunuz açık olsun" dedi.

İl Müftüsü Aydın Yığman, yaptığı konuşmada; Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac organizasyonu kapsamında, Mersin’den 849 vatandaşın hacca gideceğini, ayrıca son bir yılda 2434 kişinin de umreye gittiğini, bu konuda Mersin’in Türkiye’de 8’nci sırada yer aldığı bilgisini paylaştı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber