Geri Dön
Merkez Niğde’ye 'Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü' kuruluyor

Niğde’ye 'Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü' kuruluyor

Niğde’ye 'Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü' kuruluyor

Niğde’ye 'Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü' kuruluyor

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE (DHA)- NİĞDE Belediyesi öncülüğünde kurulan Niğde İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği'ne (NİSHAB), Belediye Başkanı Emrah Özdemir oybirliğiyle başkan seçildi. Yapılan meclis toplantısında birlik bünyesinde kurulacak olan 'Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü' projesi masaya yatırıldı.

Niğde Belediyesi tarafından kurulan ve bünyesinde bazı ilçe ve belde belediyeleri ile Niğde İl Özel İdaresi’nin de yer aldığı NİSHAB’ın Nisan dönemine ait meclis toplantısında, birlik başkanlığı, başkanvekillikleri, encümen üyelikleri, plan ve bütçe komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı. Toplantıda ayrıca birliğin tahmini bütçe giderlerinin ele alınması ve birlik adına şirket kurulması talebi görüşüldü. En yaşlı üye olan Bahçeli Belediye Başkanı Ertuğrul Çelenkoğlu tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan toplantıda, birlik başkanlığına Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir oybirliğiyle seçildi.

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran’ın 1'nci başkanvekilliğine seçildiği toplantıda, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan ise ikinci başkanvekili oldu.

Yapılan oylamada birlik encümen üyeliklerine ise Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Edikli Belediye Başkanı Ercan Şayhan ve İl Özel İdaresi adına İl Genel Meclisi üyesi Yavuz Soylu seçildi. NİSHAB Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Aktaş Belediye Başkanı Kamber Türkmen, Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya, Yeşilgölcük Belediye Başkanı Nurettin Yurtseven, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan ve İl Özel İdaresi adına İl Genel Meclisi Üyesi Yıldıray Uysal seçildi.

SAHİPSİZ HAYVANLAR YAŞAM KÖYÜ PROJESİ

Niğde İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği meclis toplantısında, birlik adına Niğde’de kurulması planlanan 'Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü' projesi kapsamında hazırlanan görsel materyaller, birlik üyelerine sunuldu. Toplantıda, birlik faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli ve niteliksiz iş gücünün oluşturulması ve devamlılığının sağlanması amacıyla birlik adına şirket kurulması için Niğde Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Emrah Özdemir’e yetki verilmesi hususu da oybirliği ile kabul edildi. Niğde Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Emrah Özdemir, il genelindeki sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonu noktasında önemli çalışmalar yapacağını belirtti. Özdemir, “Sahipsiz Hayvan Yaşam Köyü projemizi kısa süre içinde hayata geçireceğiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber