Geri Dön
Merkez Osmaniye'de 23 Nisan, coşkuyla kutlandı

Osmaniye'de 23 Nisan, coşkuyla kutlandı

Osmaniye'de 23 Nisan, coşkuyla kutlandı

Osmaniye'de 23 Nisan, coşkuyla kutlandı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.


Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. 23 Nisan kutlamaları, depremler sonrası binası ağır hasar gören Yedi Ocak İlkokulunun nakledildiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki Mithatpaşa İlkokulu bahçesinde devam etti. Okul Müdürü Talat Birbiçer tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tutuşturulan bağımsızlık meşalesi; Türkiye Cumhuriyeti'nin ufkunu aydınlatmış, işgal unsurlarını yakıp yıkmıştır. Anadolu'nun dört bir yanına dirilişi müjdelemiştir. TBMM'nin varlığı büyük milletimiz için umudun, Türk'ün düşmanları için ise hüsranın adı olmuştur. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Esarete baş kaldıran yüce Türk milletinin soylu direnişinin başlangıcıdır. 23 Nisan, bir milletin küllerinden doğuşunun cümle âleme ilanıdır" dedi.

Programın devamında, okul öğrencilerinden Bengisu Arıca tarafından “23 Nisan Coşkusu” adlı şiir okundu. 2-E sınıfı öğrenciler tarafından sunulan “İşte Bu Bayrak” adlı müzikli gösteri protokol üyeleri ve velilerden büyük alkış aldı. “Türkiye ve Duamız” şirin okunmasının ardından, 1-B öğrencileri ritim gösterisi sundu. “İzmir’in Dağları” ve “Eyvallah” adlı müzikli gösterinin ardından 23 Nisan kutlamaları, Türk devletleri bayrak gösterisi, halk oyunu gösterileri ile sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber