Geri Dön
Merkez Osmaniye’de gaziler, öğrencilere hayat ve kahramanlık hikayelerini anlattı

Osmaniye’de gaziler, öğrencilere hayat ve kahramanlık hikayelerini anlattı

Osmaniye’de gaziler, öğrencilere hayat ve kahramanlık hikayelerini anlattı

Osmaniye’de gaziler, öğrencilere hayat ve kahramanlık hikayelerini anlattı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi ve Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları projesi kapsamında öğrencilerle bir araya gelen gaziler, hayat ve kahramanlık hikayelerini anlattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Cumhuriyetin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı çerçevesinde uygulanan Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları projesi ile gaziler, öğrencilerle bir araya geldi. Adnan Oğuz Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıya katılan gaziler Mustafa Kısapala, Memet Ergen, Hilmi Demirel, Mehmet Emin Esen ve Ömer Candemir öğrencilerle bir araya gelerek, kahramanlık hikayelerini anlattılar.

Bir milletin savaş sanayisi yoksa, o millet başkalarına mahkum olacağını söyleyen Kıbrıs gazisi Mehmet Emin Esen, “Şehit nurlanmıştır gazi onurlanmıştır savaşın sonunu belirleyen gazilerdir. Çok çalışacaksınız, çok okuyacaksınız, eğitim her şeyin baş eğitim. Eğitimin olmadığı yerde hiçbir şey yok biz savaşa gittik evet. Ama o savaşı bize talimatı veren, o savaşı bize analizleriyle bize taktik veren komutanlarımızdır” dedi. Öğrenciler, merak ettikleri soruları gazilere yönelttiler. Yapılan toplantı, çocuklarda vatan sevgisi oluştururken yetişkinlerde de vatana olan bağlılığı en güzel şekilde pekiştirdi. Geleceğimizin teminatı öğrenciler, yapılan bu toplantıdan çok memnun kaldıklarını ifade ederek, gazilere katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber