Geri Dön
Merkez Osmaniye’de öğrenciler, Çocuk Oyunları Festivali'nde yarıştı

Osmaniye’de öğrenciler, Çocuk Oyunları Festivali'nde yarıştı

Osmaniye’de öğrenciler, Çocuk Oyunları Festivali'nde yarıştı

Osmaniye’de öğrenciler, Çocuk Oyunları Festivali'nde yarıştı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de öğrenciler, düzenlenen Okul Sporları İlkokul Fiziksel Etkinlikler Talimatı (İFET) ve Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali’nde hem yarıştı hem de doyasıya eğlendi.

Osmaniye’de 2023–2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları İFET ve Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali düzenlendi. 10 gün sürecek olan festivalin ilk günkü etkinliğine Vali Erdinç Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı İbrahim Çenet, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Enver Bozdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi de katıldı. Tosyalı sentetik futbol sahasındaki etkinliklere 79 okuldan 315 anaokulu öğrencisi, 554 ilkokul öğrencisi, 288 ortaokul öğrencisi ve 30 özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam bin 187 öğrenci katılım sağladı.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, geleneksel çocuk oyunlarının unutulmamasını temenni ederek, "Çocuk oyunlarımızı gelecek nesillere taşıyalım” dedi.

Öğrenciler, katılığı festivalde mendil kapmaca, kaleli yakan top, halat çekme gibi oyunların yanı sıra yüz boyama, palyaço, animasyon ekibi gösterisi gibi etkinlikler de düzenlenecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber