Geri Dön
Merkez Osmaniye’de Türk bayrağıyla 2 bin metre rakımda zirve yürüyüşü

Osmaniye’de Türk bayrağıyla 2 bin metre rakımda zirve yürüyüşü

Osmaniye’de Türk bayrağıyla 2 bin metre rakımda zirve yürüyüşü

Osmaniye’de Türk bayrağıyla 2 bin metre rakımda zirve yürüyüşü

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE’de bir grup doğasever, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile 2 bin rakımlık Amanos Dağları’nın zirvesine tırmandı.
Osmaniye’de bir grup doğasever, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Amanos Dağları’nda zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Adem Yılmaz ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin eşlik ettiği doğaseverler, parkur boyunca dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı da taşıdı. Zirveye ulaşan doğa severler, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ile görüntülü konuşarak hislerini paylaştı. Tırmanışın tamamlanmasının ardından grup, aşağı doğru inişe geçti. Vali Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, tırmanışı gerçekleştiren grubu Keldaz Dağı eteklerinde karşıladı.
Vali Yılmaz, Gençlik Haftası kapsamında çok sayıda etkinliğe imza attıklarını belirterek, “Çok güzel bir kalabalıkla 2 bin rakımın üzerinde bir seviyeye tırmanışımızı gerçekleştirdik. Bayraklarımızla bu haftanın coşkusunu bir kez daha yaşıyoruz. Şehitler diyarı Osmaniyemiz'e yakışır bir kutlama oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bayramımız, kutlu olsun” diye konuştu.
Vali Yılmaz, tırmanışı gerçekleştiren doğaseverler ve kent protokolü saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber