Geri Dön
Samsun OMÜ'deki sedye asansörü yeniden çalışmaya başladı

OMÜ'deki sedye asansörü yeniden çalışmaya başladı

OMÜ'deki sedye asansörü yeniden çalışmaya başladı

OMÜ'deki sedye asansörü yeniden çalışmaya başladı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) bulunan helikopter pistinin bir süredir çalışmayan sedye asansörü, yeniden faaliyete başladı.

OMÜ Tıp Fakültesi Acil Servis girişinde bulunan ve helikopter pisti olarak kullanılan Heliport'un 2 yıldır kapalı olan sedye asansörü, tadilatları ve bakımları yapılarak yeniden faaliyete başladı. 2015 yılında yapılan ve bir süredir hizmet veremeyen, tadilatı ve bakımlarının tamamlanması ile birlikte 1600 kilogram taşıma kapasitesine sahip olan asansör, helikopter ambulans ile OMÜ Tıp Fakültesine getirilen hastaların, en kısa sürede hastaneye ulaşması sağlanıyor.

TAKDİR EDİLECEK BİR DURUM

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, "İlk hizmete başladığım dönemlerde hastanelerde hastalar sıra ve yer bulamazken, bugün geldiğimiz noktada hastaları evlerinden alıp sağlık hizmeti alacakları yere kadar götürmek, devletimize kısmet oldu. OMÜ Tıp Fakültesi hastanesinin sedye asansörü bir süredir arızalıydı ve tekrar çalıştırdık. 2 duraklı ve 1600 kilogram taşıma kapasitesine sahip hidrolikli asansör 2023 yılında revizeye girmişti. Helikopterle bir hastanın ilçelerden şehir merkezine getirilmesi ve sağlık hizmetini alması, takdir edilecek bir durum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber