Geri Dön
Samsun OMÜ’nün kurumsal akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı

OMÜ’nün kurumsal akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı

OMÜ’nün kurumsal akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı

OMÜ’nün kurumsal akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı

SAMSUN, (DHA)- YÜKSEKÖĞRETİM Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de yükseköğretim alanında uygulanan ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’ kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) kurumsal akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı.

YÖKAK; 16 Nisan 2024 tarihli kurul toplantısında aldığı kararla 31 Temmuz 2023 yılında biten OMÜ’nün akreditasyonunun 31 Temmuz 2025 tarihine kadar geçerli olacağını açıkladı. Üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayan ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’ ile Türkiye’deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin arttırılması amaçlanıyor.

OMÜ, YÖKAK TARAFINDAN DEĞERLENDİRMEYE ALINAN 11 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ OLMUŞTU

OMÜ, 2020 yılında YÖKAK tarafından ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’ kapsamında değerlendirmeye alınan 11 üniversiteden biri olmuş ve yapılan değerlendirme sonucunda 2 yıllık ‘Koşullu Akreditasyon Belgesi’ almaya hak kazanmıştı. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından 25 Ekim 2021’de ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’, düzenlenen törenle OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim edilmişti.

OMÜ, ARA DEĞERLENDİRME SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

OMÜ, bu süreçte ‘Araştırma Üniversitesi’ olma hedefi doğrultusunda üst yönetimin liderliğinde ve tüm birimlerinde kalite güvencesi çalışmalarına hız kesmeden devam etti. YÖKAK Değerlendirme Takımı tarafından ‘2023 Yılı Ara Değerlendirme Programı’ kapsamında 4-5 Eylül 2023 tarihlerinde saha ziyaretleri gerçekleştirildi. İncelemeler sonrasında YÖKAK, 16 Nisan 2024 tarihli kurul toplantısında aldığı kararla OMÜ’nün sahip olduğu akreditasyonun 31 Temmuz 2025 tarihine kadar 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı.

25-26 Nisan 2024 tarihlerinde yapılan ‘2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’nda ise OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ takdim edildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber