Geri Dön
Samsun SAMSUN 23 Nisan kutlamalarında zurnacının bayılması kamerada

SAMSUN 23 Nisan kutlamalarında zurnacının bayılması kamerada

SAMSUN 23 Nisan kutlamalarında zurnacının bayılması kamerada

SAMSUN 23 Nisan kutlamalarında zurnacının bayılması kamerada

SAMSUN'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar tarafından Onur Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan törenler, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Samsun Valisi Orhan Tavlı, valilik makamını İstiklal İlkokulu 2. sınıf öğrencileri Hiranur Özdemir ve Hasan Eymen Kol'a devretti. Samsun Limanına demirleyen Deniz Kuvvetlerine ait TCG Yıldırım isimli savaş gemisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ait TCSG Dost isimli gemi ise vatandaşların ziyaretine açıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Onur Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Daha sonra Vali Orhan Tavlı, Valilik makamında İstiklal İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, Hiranır Özdemir ve Hasan Eymen Kol'u ağırladı. Valilik makamını sembolik olarak Özdemir ve Kol'a devreden Vali Tavlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik etti. Vali koltuğuna oturan Hiranur Özdemir, "Göreve başladığımda ilk çalışma olarak çocukların bilinçsizce ekran karşında olmalarını önlemek için ücretsiz aktivite ve çocuk oyun alanlarının yapılması konusunda ilgili birimleri görevlendireceğim" dedi. Hasan Eymen Kol ise, "Okullarda ve şehrimizde Samsunspor sevgisinin arttırılması yönünde İl Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm idarecilerimizden hassasiyet bekliyorum. Samsun ve Samsunsporumuz bizler için kıymetlidir" diye konuştu.

'ŞİİRLER VE ŞARKILAR SÖYLENDİ'

Ardından Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki kutlamalara geçirdi. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenler, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar'ın konuşması ile devam etti. Ağar burada yaptığı konuşmada, "Sevginin ve saygının hakim olduğu, bir dünya, birlikte hayal eden, birlikte çalışan, birlikte yürüyen, üreten ama asla vazgeçmeyen evlatlarımızın sayesinde gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından 23 Nisan temalı şiirler ve şarkılar okundu.

'TCG YILDIRIM VE TCSG DOST SAMSUN'DA'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Samsun'a gelen TCG Yıldırım ve TCSG Dost isimli gemiler, limana demirledi. Gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık olan gemilerde, mürettebat ziyaretçilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Çocukları ile birlikte TCG Yıldırım isimli gemiyi ziyaret eden Ramazan Gökçe, "Eski bir gemi personeli olarak çok mutlu oldum ve gurur duyduk. Halkın daha çok görmesini isterim. Mevcut durumda insanlar sadece sosyal medyadan bir şeyleri görebiliyor. Canlı ve yerinde görmek daha güzel günlere gideceğimizi gösterir. 23 Nisan dolayısıyla çocuklarımızla geldik. Özellikle onların görmesini istedik. Onları bu özel günlerinde mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere" dedi. (DHA)

Haber: Ersin DEMİR/Samsun (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber