Geri Dön
Samsun Samsun Müzesinde hedef 500 bin ziyaretçi

Samsun Müzesinde hedef 500 bin ziyaretçi

Samsun Müzesinde hedef 500 bin ziyaretçi

Samsun Müzesinde hedef 500 bin ziyaretçi

SAMSUN Müzesi'ni bir ayda 50 bin kişi ziyaret etti. Hedefin yıl sonuna kadar 500 bin Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, bir ay önce açılan Samsun Müzesi'nin ziyaretçi sayısının yıl sonu için 500 bin olarak hedeflediklerini söyledi.

Arkeolojik ve etnografik eser/ler başta olmak üzere çok tarihi bir eserin yer aldığı ve açılışını 13 Mart'ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı Samsun Müzesi'ni bir ayda 50 bin ziyaretçiyi ağırladı. Yaklaşık 24 bin metrekarelik alanda konumlanan Samsun Müzesi'nde tarih öncesi medeniyetlerden, Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemine kadar yaklaşık 20 bin eser yer alıyor.

'MÜZENİN ESER ENVANTERİ 20 BİN'

Müzede yer alan eserler, birçok farklı medeniyete ait olduğunu Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Müzeleri artık ayırmıyoruz. Bütün şehrin tüm tarihi ve kültürel varlıklarına alan bir müze konsepti hedefliyoruz. Burada hem arkeoloji hem de etnografya bir arada. Tarihin tüm evreleri Bir arada düşünülmüştü.Eserler, kazıdan elde edilen toprak altı olduğu gibi, günlük eşyalar ve çok eski medeniyetlere ait olduğu gibi, yol çok yakın Cumhuriyet Tarihi ve Milli Mücadele Tarihini de içeren, bir adım gerisindeki Osmanlıyı ve bir adım gerisindeki Selçukluyu da içeren birçok eserimiz Tüm envanterimiz 20 bin eserden oluşuyor. Burada mevcut 10 bin eser hali hazırda sergileniyor. Bunların dönüşümlerini yapıyoruz.

'ÖVÜNÜYORUZ, GÜRUR DUYUYORUZ'

Samsun Müzesini bir ayda 50 bin kişinin ziyaret iznin ciddi bir sayı olduğunu söyleyen Almaz, Eserler çok farklı tarihi serüvene ait. Adeta burada Samsun'un tarih panoramasını yapıyor. Sergi alanımız yaklaşık 14 bin metrekare. Fiziki yapısı harici olarak deniz şeklinde formatlanmış bir İçerisinde müreffeh bir ortam, güzel salonlar ve holler var. Müzelerde biz yıllık ortalama 10 bin zor yakalıyorduk ama bu müzemiz bir ay içerisinde 50 bin ziyaretçiyi geçti. sayısını hak eden bir şehir, müze ve eser olarak söylüyoruz hayatı kullandı.

Haber-Kamera Ersin DEMİR/Samsun (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber