Geri Dön
Samsun Samsun Müzesinde hedef 500 bin ziyaretçi

Samsun Müzesinde hedef 500 bin ziyaretçi

Samsun Müzesinde hedef 500 bin ziyaretçi

Samsun Müzesinde hedef 500 bin ziyaretçi

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Müzesi'ni bir ayda 50 bin kişi ziyaret etti. Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, bir ay önce açılan Samsun Müzesi'nin ziyaretçi sayısını yıl sonu için 500 bin olarak hedeflediklerini söyledi.

Arkeolojik ve etnografik eserler başta olmak üzere birçok tarihi eserin yer aldığı ve açılışını 13 Mart'ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı Samsun Müzesi bir ayda 50 bin ziyaretçiyi ağırladı. Yaklaşık 24 bin metrekarelik alanda konumlanan Samsun Müzesi'nde tarih öncesi medeniyetlerden, Milli Mücadele ve Cumhuriyet tarihine kadar yaklaşık 20 bin eser yer alıyor.

'MÜZENİN ESER ENVANTERİ 20 BİN'

Müzede yer alan eserlerin, birçok farklı medeniyete ait olduğunu belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, "Müzeleri artık ayırmıyoruz. Bütün şehrin tüm tarihi ve kültürel varlığını içine alan bir müze konsepti düşünüyoruz. Burada hem arkeoloji hem de etnografya bir arada. Tarihin tüm evreleri bir arada düşünüldü. Eserler, kazıdan elde edilen toprak altı olduğu gibi, günlük eşyalar ve çok eski medeniyetlere ait olduğu gibi, günümüze çok yakın Cumhuriyet Tarihi ve Milli Mücadele Tarihini de ihtiva eden, bir adım gerisindeki Osmanlıyı ve bir adım gerisindeki Selçukluyu da içeren birçok eserimiz bulunuyor. Tüm envanterimiz 20 bini aşkın eserden oluşuyor. Burada şu an 10 bin eser hali hazırda sergileniyor. Bunların dönüşümlerini yapıyoruz. Yani mükerrer eserlerin devamlı dönüşümlerini yapıyoruz ki, sürekli gelen misafirlerimizin her seferinde bir başka eserle karşılaşabilmesi için" diye konuştu.

'ÖVÜNÜYORUZ, GURUR DUYUYORUZ'

Samsun Müzesi’ni bir ayda 50 bin kişinin ziyaret etmesinin ciddi bir sayı olduğunu belirten Almaz, "Eserler çok değişik tarihi serüvene ait. Adeta burada Samsun'un tarih panoramasını yapıyoruz. Sergi alanımız yaklaşık 14 bin metrekare. Fiziki yapısı dışarıdan bakıldığında deniz dalgası şeklinde formatlanmış bir müze. İçerisinde ise müreffeh bir ortam, güzel salonlar ve holler var. Buradaki eserler çok net ve birbirinden bağımsız bir şekilde konuşlandırıldı. Kültürümüzü, sanatımızı, günlük uğraşlarımızı, ticaretimizi ve Samsun'da önce çıkan her türlü zanaat dalını da burada misafirlerimizin beğenisine sunduk. Daha önceki müzelerde biz yıllık 10 bin ortalamayı zor yakalıyorduk ama bu müzemiz bir ay içerisinde 50 bin ziyaretçiyi geçti. Bunu övünerek, gurur duyarak söylüyoruz. Bir ay içerisinde 50 bin kişinin bir müzeyi gezmesi ciddi bir rakamdır. Sene sonuna kadar hedefimiz de 500 bin olarak belirledik. Bu sayıyı hak eden bir şehir, müze ve eser olarak söylüyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber