Geri Dön
Samsun YEDAŞ'ın seçim öncesi kesintisiz enerji tedbirleri tamamlandı

YEDAŞ'ın seçim öncesi kesintisiz enerji tedbirleri tamamlandı

YEDAŞ'ın seçim öncesi kesintisiz enerji tedbirleri tamamlandı

YEDAŞ'ın seçim öncesi kesintisiz enerji tedbirleri tamamlandı

SAMSUN, (DHA)- YEŞİLIRMAK Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Mahalli İdareler Seçimlerinin yapılacağı 31 Mart 2024 Pazar günü kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için ilave tedbirler aldı.

Elektrik dağıtım şebekesini sürekli geliştiren, teknoloji entegrasyonu ile akıllı şebeke sistemlerini kullanan YEDAŞ, 31 Mart Pazar günü kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için ilave tedbirleri aldı. Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde yaklaşık 3 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren YEDAŞ, 31 Mart yerel seçimlerinde kesintisiz enerji için 7/24 sahada olacak. Seçim nedeniyle sahadaki personel sayısını artıran YEDAŞ, toplam 564 personeli ile görev yapmaya hazır. YEDAŞ personeli 31 Mart Pazar günü 5 il ve 66 ilçede teyakkuz halinde hazır bekletilirken enerji arz güvenliği için hizmet bölgesindeki mülki ve idari birimlerle koordineli bir çalışma sergilemek için tüm planlamalarını tamamladı.

'564 PERSONEL, 265 NÖBETÇİ EKİP VE 226 ARAÇ HAZIR'

YEDAŞ, seçim günü daha hızlı hizmet vermek amacıyla olası arıza ve kesintilere müdahale için ekiplerin vardiya planlarını, operasyonel süreçleri ve ekipmanları hazırladı. Şebekede ve izleme sistemlerinde uygulamaya aldığı siber güvenlik önlemleri ile elektrik dağıtım sistemlerinin güvenliğini sağladı. İzleme sistemleri üzerinden şebekede yaşanan değişiklikleri anlık kontrol eden Şebeke Yönetim Operatörleri, arıza veya kesinti yaşanan bölgeye en yakın ekibi yönlendirecek. Mobil iş gücü yönetimi uygulamasının navigasyon özelliği sayesinde ekipler en kısa yoldan kesinti yaşanan bölgeye ulaşarak hızlı bir şekilde çözüm üretecek. Çağrı merkezi temsilcileri, tüketicilerin talep, şikâyet ve sorularına cevap verecek. Ekipler kesinti veya arızayı gidermeye çalışırken YEDAŞ, özellikle seçim bölgelerine jeneratörlerle elektrik vermeye devam edecek.

ÇAĞRI MERKEZİNDE ACİL DURUM EKİBİ

Önemli bir kamu hizmeti veren YEDAŞ, tüketicilerin talep ve şikayetlerini dinleyerek tüketici memnuniyetini de en üst seviye çıkarmaya özen gösteriyor. Her koşulda tedarik sürekliliği ve kalitesi için çalışan YEDAŞ, çeşitli nedenlerle meydana gelebilecek olağanüstü durumlarla mücadele için 'Kriz Masası' oluşturdu. Yaşanabilecek çağrı yoğunluğunda, tüm müşterilerin talep ve şikayetlerine hızlı dönüş sağlamak adına iletişim planı hazırlandı. 7/24 görev başında olacak şekilde, maksimum sayıda vardiya planı oluşturuldu. Tüm bu organizasyonun eksiksiz ilerlemesini sağlayacak iletişim ekibi YEDAŞ Genel Müdürlük binasında konumlandırıldı. Buna ek olarak, muhtar WhatsApp grupları ile de koordineli şekilde iletişimin sürdürülmesi planlandı. Bu kapsamda, 186 Çağrı Merkezi, 0530 10 60 186 numaralı WhatsApp hattı, www.yedas.com Webchat, YEDAŞ destek twitter hesabı ve diğer sosyal medya hesapları üzerinden talep ve şikayetlere cevap verecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber