Geri Dön
Merkez Şırnak'ta öğrenciler trafik kurallarını eğlenerek öğrendi

Şırnak'ta öğrenciler trafik kurallarını eğlenerek öğrendi

Şırnak'ta öğrenciler trafik kurallarını eğlenerek öğrendi

Şırnak'ta öğrenciler trafik kurallarını eğlenerek öğrendi

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)- ŞIRNAK’ta trafik haftası kutlamaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelen öğrenciler trafik ekiplerinin araçlarına ve motosikletlere binip anons yaptı.

Trafik haftası kutlamaları kapsamında Şırnak’ta ilkokul öğrencileri ve öğretmenleri Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi. İstiklal İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, Şehri Nuh İlkokulu ve Şehit Şafak Evran İlkokulu’ndan gelen öğrenciler, trafik haftasını kutlamak ve trafik kuralları hakkında bilgi almak için emniyet müdürlüğünü ziyaret etti.

Trafik şube personeli tarafından karşılanan öğrencilere, trafik kuralları ve trafik güvenliği hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler ilk olarak trafik haftası kapsamında dereceye giren resimlerin yer aldığı sergiyi gezdiler. Arından trafik ekiplerinin araçlarına ve motosikletlere binip anons yaptılar, hatıra fotoğrafı çekildiler.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Osman Akçay öğrencilere yönelik yaptığı bilgilendirmede, trafikte nasıl daha güvenli hareket edebilecekleri konusunda bilgiler verdi. Akçay, öğrencilere trafik kurallarına uymaları ve uymayanları uyararak trafik güvenliğine katkı sağlamaları gerektiğini söyledi. Akçay, trafik kurallarına uyulması halinde, meydana gelen trafik kazaları, ölüm ve yaralanmaların azalacağını kaydederek, “Trafik kazalarında binlerce insanımız ölüyor. 100 bin üzerinde insanımız yaralanıyor. Milyarlarca Türk Lirası maddi zararımız oluyor. Yapacağımız şeyler aslında çok basit. Emniyet kemerimizi takacağız, aşırı hız yapmayacağız, çalışma ve dinlenme sürelerine uyacağız, alkollü iken araç kullanmayacağız, hatalı solama yapmayacağız, şerit ihlali yapmayacağız, trafik lambalarına uyacağız. Hepsi bu aslında. Bunu yaparsak binlerce insanımızın hayatı kurtulacak. 100 binin üzerinde insanımızın yaralanmasına engel olacağız” dedi.

Düzenlenen etkinlik, trafik haftası nedeni ile resim çizen öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesi, toplu fotoğraf çekimi ve trafik ekiplerinin araç korteji ile son buldu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber