Geri Dön
Sivas SİVAS Yağmur altında Nevruz kutlaması

SİVAS Yağmur altında Nevruz kutlaması

SİVAS Yağmur altında Nevruz kutlaması

SİVAS Yağmur altında Nevruz kutlaması

SİVAS'ta baharın müjdecisi olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı, yağmur altında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamaya katılanlar, yakılan ateşin üzerinden atladı, demir dövdü ve halay çekti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), 15 Temmuz Cumhuriyet Spor Salonu'nda "Baharın Müjdecisi, Nevruz Şenliği" isimli programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Öğrenci Dekanlığı Dekanı Sevgi Durna Daştan, Dekan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, Sivas Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Serap Bozpolat Ayan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Havanın yağmurlu olması nedeniyle kapalı spor salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Türk büyükleri canlandırması, şahin ve kurt gösterisi, geleneksel okçuluk ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Programın ardından katılımcılar, dışarıda yağmur altında yakılan ateşin üzerinden atladı ve temsili olarak demir dövdü.

'BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VAR'

Burada konuşan Sivas Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Serap Bozpolat Ayan, "Yağmur bereketiyle gelsin' diyelim. Nevruz baharın başlangıcı olarak kabul ediliyor. Nevruz'un aşağı yukarı 7 bin yıllık bir tarihi var. Çetin kış şartlarından bahara geçen bütün toplulukların kutladığı bir bayram. Türkler için çok daha özel bir değer. Nevruz sadece baharın başlangıcı değil, aynı zamanda Türklerin esaretten kurtuluşu, Ergenekon'dan çıkışıdır. Aynı zamanda 12 Hayvanlı Türk Takvimi’nin başlangıcıdır, bir nevi Türklerin yılbaşısıdır. Bu değerleri ve 7 bin yıldan beri kutlana gelmesi itibariyle bizim için çok büyük önemi var" dedi.Nevruz'un Türkler için taşıdığı önemine değinen Öğrenci Dekanlığı Dekanı Sevgi Durna Daştan ise, "Aslında bütün insanlık için sağlıkla uyanabildiğimiz her gün büyük bir mutluluk ve şükür sebebidir. Dolayısıyla biz de kötülüklerin geride kalması, kötü günlerin geride kalması ve sağlıklı, mutlu, huzurlu günlerin Türk halkına, Sivas'ımıza, dünyaya, bütün müslüman alemine, barış, huzuru, sağlıklı, mutlu günler getirmesi niyetiyle Nevruz bayramını kutlamış olduk" ifadelerini kullandı. (DHA)

Haber-Kamera: Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber