Geri Dön
Merkez "Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi" başladı

"Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi" başladı

"Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi" başladı

"Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi" başladı

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen ve ülke genelindeki Fen Liselerini kapsayan “Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi" kapsamında Tokat İhya Balak Fen Lisesi, Turhal Şeker Fen Lisesi ve Zile Fen Lisesi’nde eğitim gören 100 öğrenci Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesinde gerçekleşen etkinliğe katıldı.

Ziraat Fakültesi Şehit Ferhat Koç Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Projenin açılış konuşması Zİraat Falkültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Cangi, “Fakültemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğimizde siz değerli öğrencilerimize bilimsel anlamda neler yaptığımızı, Üniversitemiz Ziraat Fakültemizin çalışmaları hakkında bilgiler aktaracağız. Fakültemizde 8 laboratuvar mevcut ve sizlerde 4 laboratuvarımızda akademisyen hocalarımız eşliğinde etkinlikler yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır ise yaptığı konuşmada, “2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Bakanlığımız yapmış olduğu bu projede, özellikle lise çağlarındaki öğrencilerimizin kişiliklerinin oturması ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bu tarz etkinlikler yapıyoruz. Gençlerimizin ufkunun ne kadar geniş olduğunu görüyoruz. Bu sebepten dolayı da Üniversitemiz Ziraat Fakültesindeki çalışmaları yerinde görebilmek için bu Bakanlığımızın hazırlamış olduğu 'Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi' kapsamında fakültemizi ziyaret ettik ve çalışmaları izleyeceğiz. Müdürlüğümüz olarak Rektörümüze ve Üniversite yönetimimize bizlere her zaman destek oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler Ziraat Fakültesi Laboratuvarlarını yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak çalışmaları yerinde takip etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber