Geri Dön
Zile Şehit Polis Niyazi Petek’in adı Zile İlçe Emniyet Amirliği binasına verildi

Şehit Polis Niyazi Petek’in adı Zile İlçe Emniyet Amirliği binasına verildi

Şehit Polis Niyazi Petek’in adı Zile İlçe Emniyet Amirliği binasına verildi

Şehit Polis Niyazi Petek’in adı Zile İlçe Emniyet Amirliği binasına verildi

Yaşar Erkan İÇEN/ ZİLE (Tokat), (DHA) -  TOKAT'ın Zile ilçesi Emniyet Amirliği binasına, 28 Ağustos 1982 tarihinde Tunceli ilinde görev esnasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Niyazi Petek’in adı verildi. 

Yapımı tamamlanan Zile İlçe Emniyet Amirliği binasına, 28 Ağustos 1982 yılında Tunceli ilinde görev esnasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Niyazi Petek'in adı verildi.  Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Niyazi Petek Polis Merkezi Amirliği açılış törenine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Zile İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Tokat İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Erhan Arslan, İlçe Emniyet Amiri Bilal Kürşat Kılıçarslan ve şehidin yakınları katıldı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Kanlarıyla toprak halinden vatan haline döndüren bu yiğitleri, bu kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum. Onların emanetleri bizim başımızın tacıdır. Şehitlerimizin adının yaşatılması büyük bir önem taşıyor. Bu noktada kurumlarımızda uygun olan yerlere isimleri verilmektedir. Bugün de şehit polisimiz Niyazi Petek’in aziz hatırasını yaşatacak olan polis merkezine verilmesi sebebiyle bir aradayız. Ailesine sabır, kendisine yüce mevladan rahmet diliyorum. Ülke olarak, devlet olarak şehitlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. 

Törende duygulanan şehit Niyazi Petel’in eşi Ayşe Petek ise “Çok mutlu oldum ve gurur duydum. Yapan ve yaptıranlardan Allah razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber