Geri Dön
Merkez ZONGULDAK Elektrik çarpan madenci öldü

ZONGULDAK Elektrik çarpan madenci öldü

ZONGULDAK Elektrik çarpan madenci öldü

ZONGULDAK Elektrik çarpan madenci öldü

ZONGULDAK’ta özel kömür ocağında, elektrikçi olarak görev yapan maden işçisi Soner Korkut (25), elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcısı, işçi tulumu ve baret giyerek maden ocağına girip incelemelerde bulundu.

Olay, 04.30 sıralarında Dilaver Mahallesi Karamanya Sokak üzerinde bulunan Dilaver Enerji’ye ait maden ocağında meydana geldi. Sahur yaptıktan sonra elektrikçi olarak çalıştığı maden ocağındaki faaliyetine devam eden Soner Korkut, elektrik akımına kapıldı. Mesai arkadaşları ağır yaralanan Korkut için 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Madenciyi, mesai arkadaşları yüzeye çıkararak sağlık ekibine teslim etti. Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan madenci hayatını kaybetti. Madencinin cenazesi otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAVCI VE BİLİRKİŞİ HEYETİ OCAĞA GİRDİ

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Adam, Türkiye Taşkömürü Kurumu Sözleşmeli Sahalar Başmühendisliği ekibi ve savcılığın oluşturduğu elektrik mühendisi, maden mühendisi ve iş güvenliği uzmanından oluşan bilirkişi ekibi elektrik çarpmasının yaşandığı maden ocağına gelerek incelemelerde bulundu. Savcı Adam, işçi tulumu ve çizme giyip baret takarak teknik ekip ile birlikte maden ocağına inip incelemelerde bulundu.

Haber-Kamera: Ali Sencer ARSLAN/ZONGULDAK, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber