Geri Dön
Gündem 56 Saatlik sokağa çıkma yasağı başladı

56 Saatlik sokağa çıkma yasağı başladı

Pazartesi saat 05.00'te sona erecek. 56 Saatlik sokağa çıkma yasağı başladı.

56 Saatlik sokağa çıkma yasağı başladı

İzmir'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar doğrultusunda, Türkiye genelinde olduğu gibi sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlamanın ardından kentin işlek cadde, sokak ve meydanları boş kaldı.

İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan ve valiliklere gönderilen kararlar doğrultusunda saat 21.00 itibarıyla sokağa çıkma kısıtlaması Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda yurt genelinde olduğu gibi, İzmir'de de saat 21.00'den, pazartesi saat 05.00'a kadar, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 56 saat boyunca uygulanacak olan kısıtlamada motosikletli yunus timleri Alsancak Gar önünde denetim yaptı.

SOKAKLAR ISSIZ KALDI

Öte yandan, kentin en işlek caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Gündoğdu Meydanı'nda vatandaşların kısıtlamaya uyduğu görüldü.Halil İbrahim KARABIYIK- Fırat AKAY/İZMİR, (DHA)

Gaziantep'in İslahiye ilçesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 56 saatlik hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla boş kaldı.

Kısıtlama öncesinde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılayıp evlerine çekildi. Saatlerin 21.00'ı göstermesiyle birlikte meydanlar, cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. İlçede polis, bekçi ve kısıtlamadan muaf tutulan kişiler dışında kimsenin kalmadığı görüldü.Kadir GÜNEŞ, Mustafa KANLI/GAZİANTEP, (DHA)

Eskişehir'de 56 saat sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması başlarken, sokaklar boş kaldı. Trafik ekiplerince kentin tüm kavşaklarında güvenlik tedbiri alındı.

Yasakla beraber cadde ve sokaklar kısa sürede boşaldı. Yasaktan muaf olanlar dışında genel olarak kentte yasağa uyulduğu gözlendi. Sokağa çıkma kısıtlaması pazartesi sabah saat 05.00'e kadar sürecek.Engin ÖZMEN- Caner AKSU/ESKİŞEHİR, (DHA)

Niğde’de, pazartesi saat 05.00'a kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Niğde'de sokaklar ve caddeler sessizliğe büründü. Polis ekipleri, Cumhuriyet Meydanı'nda uygulama yaparak sürücülerin izin belgelerini kontrol etti, belgesi olmayanları uyarıda bulundu. AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, uygulama noktasını ziyaret etti. Ergun, polislere kolaylıklar dileyerek, vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulundu.Ali KADI/NİĞDE, (DHA)