Geri Dön
Gündem MSB: Kaş açıklarında 45 kişinin bulunduğu tekne battı

MSB: Kaş açıklarında 45 kişinin bulunduğu tekne battı

Milli Savunma Bakanlığı'nca, Antalya'nın Kaş ilçesinin 161 mil güneybatısında batan teknedeki 45 kişinin Afganistanlı olduğu belirtildi. Kerpe Adası'nın yaklaşık 60 mil güneyinde batan teknedeki kaçak göçmenlerden 37'si kurtarıldı, 8'i ise kayboldu. DHA-Gündem - Türkiye-Ankara -

MSB: Kaş açıklarında 45 kişinin bulunduğu tekne battı



Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kaş'ın 161 mil güneybatısında, Kerpe Adası'nın yaklaşık 60 mil güneyinde, içinde 45 düzensiz göçmenin bulunduğu bir teknenin batmakta olduğu bilgisi üzerine TCG Gelibolu ve TCG Gökova fırkateynlerimiz ivedilikle olay yerine intikal etmiş, bölge 'arama kurtarma sahası' ilan edilerek çalışma başlatılmıştır.



Denizcilere ilanlar yayınlanarak sahada bulunan ticari gemilere arama sektörleri tahsis edilmiştir. Hâlihazırda Deniz Kuvvetlerimize ait 2 fırkateyn ve 1 deniz karakol uçağı ile olumsuz deniz ve hava şartlarına rağmen arama-kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

37'Sİ KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı'nca, Antalya'nın Kaş ilçesinin 161 mil güneybatısında batan teknedeki 45 kişinin Afganistanlı olduğu belirtildi. Kerpe Adası'nın yaklaşık 60 mil güneyinde batan teknedeki kaçak göçmenlerden 37'si kurtarıldı, 8'i ise kayboldu. Bölgedeki olumsuz hava ve deniz şartlarına rağmen havadan ve karadan arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA)