Bakan Kurum: Sıfır Atık anlayışı, Türkiye'nin COP31 başkanlığı ile küresel iklim mücadelesine taşınıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Hareketi'nin 9'uncu yılına ilişkin, "9 yıl önce atılan adım bugün dünyaya yön veriyor. 27 Eylül 2017'de Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlayan Sıfır Atık Hareketi, 'atma, dönüştür' çağrısıyla kaynaklara bakışımızı değiştiren büyük bir dönüşüm başlattı. Şimdi bu anlayış, Türkiye'nin COP31 Başkanlığı ile küresel iklim mücadelesine taşınıyor" dedi.
Antalya'da deniz suyu havadan sıcak Antalya'da, hava sıcaklığı 25 derece ölçülürken, deniz suyu sıcaklığı Konyaaltı Sahili'nde 27,8 derece kaydedildi.
02:41 MSB, Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü videolu mesajla kutladı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Preveze Deniz Zaferi'nin 488’inci yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü videolu mesajla kutladı.
01:13 'IAC 2026' öncesi bilim insanları ve yöneticilerden 'Antalya' mesajı Antalya'da, 5-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek '77'nci Uluslararası Uzay Kongresi (IAC 2026)' öncesinde dünyanın önde gelen bilim insanları ve uluslararası uzay kuruluşlarının yöneticileri, 'The World Needs More Space' (Dünyanın Daha Fazla Uzaya İhtiyacı Var) teması etrafında değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Uraloğlu: Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu'nda seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu'ndaki çalışmalara ilişkin, "Bugün itibarıyla projemizin genelinde yüzde 98 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaştık. Yaz aylarında 2,5 saate varan seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğiz" dedi.
04:37 Preveze Deniz Zaferi’nin 488’inci yıl dönümünde İstanbul Boğazı’nda 15 gemiyle geçit töreni Preveze Deniz Zaferi’nin 488’inci Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 15 gemiyle İstanbul Boğazı’nda geçit töreni düzenlendi. Gemilerin geçişi havadan görüntülendi.
Sahte senetle 2,8 milyon, fotokopisiyle 3,27 milyon dolarlık haciz girişimi Antalya'da, cezaevinde tutuklu Zekai Kaplan'ın, hırdavatçı Hasan Uzuner'e karşı başlattığı 2,8 milyon dolarlık icra takibine dayanak olan senedin sahte olduğu belirlenince, Kaplan'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Aslı, adli emanette bulunan senedin fotokopisi kullanılarak ikinci kez başlatılan icra takibinde, faiz ve avukat masraflarıyla birlikte Uzuner'e 3 milyon 270 bin dolarlık yeni ödeme emri gönderildi.
Antalya Milletvekili Erdem hakkında 'rüşvet' suçundan soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni Parti Antalya Milletvekili Mustafa Erdem hakkında 'rüşvet' suçundan resen soruşturma başlattı.
Samsun’un yeni tramvayları yüzde 74 yerli üretim Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (SAMULAŞ A.Ş.) filosuna kazandırılan 12 yeni tramvaydan 3’üncüsü de kente getirildi. SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Serkan Salmaz, “Tramvaylarımızın yerlilik oranı yüzde 74’tür. Bu hem ülkemiz hem bizim açımızdan değerli. Yerli üreticinin ve yerlilik oranın yüksek olması, işletmenin sürdürülebilirliği açısından da çok değerli” dedi.
Ankara'da uyuşturucu ve fuhuş operasyonunda 17 tutuklama Ankara'da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu ve fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 18 şüpheliden 17'si tutuklandı.
Gaziantep’te orman yangını; 4 dönüm alan zarar gördü Gaziantep’in İslahiye ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle 3 saatte kontrol altına alındı. Yangında, 4 dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi.
Sermaye piyasası soruşturması: Erdil Özel ve Emir Münir Sarpyener gözaltına alındı Sermaye piyasası soruşturması kapsamında daha önce hakkında yurtdışına çıkış yasağı tedbiri uygulanan Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel ve Tera Portföy CEO'su Emir Münir Sarpyener gözaltına alındı.
Malatya'da 3 aracın karıştığı kaza; 1 ölü Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 3 aracın karıştığı kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Kazada yaralanan otomobil sürücü Mikail Akkuş (37), kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Otomobil parçası bulundu, cinayet 11 yıl sonra çözüldü İçişleri Bakanlığı, Manisa'da 2015 yılında yol kenarında cesedi bulunan Meral Babacan'ın ölümündeki sır perdesinin Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin olay yerinde bulduğu bir otomobil aynasının çerçevesinden yola çıkarak aralandığını duyurdu.
Beyoğlu'nda asayiş denetimi; fuhuş pazarlığı dronla tespit edildi Beyoğlu'nda 'huzur ve asayiş' denetimi kapsamında, çok sayıda umuma açık eğlence mekanı ile aralarında otellerin de bulunduğu birçok noktada denetim gerçekleştirildi. Denetimler sırasında bir sokaktaki fuhuş pazarlığı ise dronla tespit edildi. Denetimler sonucu çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bazı işletmeler mühürlendi.
02:18 İstanbul semalarında ‘Hasat Ayı’ görüntülendi İstanbul'da sonbaharın ilk dolunayı olan ‘Hasat Ayı’, gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.
Husumetlisini bacağından bıçakladı Samsun’un Atakum ilçesinde A.İ. (21), husumetlisi T.K. (20) tarafından bacağından bıçaklanarak yaralandı.