Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

EKONOMİ HABERLERİ

Ümraniye’de son 2 yılda 101 kadın kendi işini kurdu

Ümraniye Belediyesi’nin, kadınların el emeği ürünlerini sergileme ve satışa sunması için kurduğu Ümraniye Kadın Eli Pazarı'mda (ÜKEP) kadınlar gıdadan tekstile bir çok ürünü müşterilerle buluşturuyor. Son iki yılda meslek ve sanat eğitimleri alarak kendi işini kuran, sosyal medyada satış yapan kadınların sayısı 101’e yükselirken; Kadın Eli Pazarı’nda kadınlar, keyifli vakit geçirmek ve farklı el sanatlarını keşfetmek isteyen herkesi pazara bekliyor.

EKONOMİ HABERLERİ

Akkuyu NGS projesi paydaşları sahada koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda Akkuyu NGS sahasında aylık çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Yusuf Ceylan ile Akkuyu Nükleer A.Ş’nin gelecekte üstleneceği ‘NGS işletmecisi’ rolü gereği, Türk tarafının da onayı ile yönetim kadrosunda yapılan değişiklikle Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Anton Dedusenko ile Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü olarak görevlendirilen Sergei Butckikh katıldı. Genel Müdür Sergei Butckikh daha önce Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcılığı ve NGS Yapı İşleri Direktörlüğü görevini üstleniyordu.

"Şirketlerin dijital dönüşüme ilgisi artıyor"

Hızla gelişen teknolojiyle birlikte şirketler, dijital dönüşüm süreçlerine daha fazla ilgi gösteriyor. Özellikle pandemi süreci dijitalleşmenin öneminin anlaşılmasını sağladığını belirten, Optimal Ajans ve Optimal Yazılım CEO’su Umut Uysal, “Dijital dönüşüm, şirketlerin rekabet avantajı elde etmeleri ve sürdürülebilir büyüme sağlamaları açısından kritik bir öneme sahip. Rakipleriniz hızla iş süreçlerini dijitalleştirirken, sizlerin eski usul yöntemlerle piyasada tutunmanız mümkün değil. Bu durumun farkına varan şirketler, geç kaldıklarını düşünmek yerine hızla yol alan dijital dönüşüm trenine bir noktadan binmeye çalışmalı. Aksi takdirde, rekabette geri kalma riski ile karşı karşıya kalabilirler" dedi.

EKONOMİ HABERLERİ

Dijital Yardım Masası'yla müşterilerin çözüm oranı yüzde 40 arttı

Dijital müşteri deneyimi merkezi Turkcell Global Bilgi, kurumsal müşterilerine sunduğu teknolojik hizmetlerden Dijital Yardım Masası'yla son kullanıcıların iş süreçlerinde yaşadığı sorunlara uzaktan çözüm desteği sunuyor. Kullanıcılara yurt içinde ve dışında uzaktan destek teknolojileri sunan 'Dijital Yardım Masası'yla sorunlara az kişiyle daha kısa sürede müdahale ediliyor. Uzaktan çözüm teknolojisiyle 'toplam çözüm bulma süresi' yüzde 30'a varan oranda kısalıyor. Müşterilerin çözüm oranı da yüzde 40 arttı.

Batı Anadolu Grubu ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Batı Anadolu Grubu, geleceğe yönelik sürdürülebilirlik hedeflerini, çalışmalarını ve kültürünü özetleyen ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. ‘Ortak mirasımız, merkezinde insan olan sürdürülebilir dönüşüm’ başlığıyla yayımlanan rapor; yurt içi pazarların yanı sıra 4 kıtada 30’dan fazla ülkede çimento, hazır beton, lojistik ve enerji sektörlerinde şirketlerinin çevresel, sosyal ve yönetişim faaliyetlerinin çıktılarını ve hedeflerini ele alıyor.  

EKONOMİ HABERLERİ

EKONOMİ HABERLERİ

Türkiye, dünyanın en çok kripto alım satımı yapılan ikinci ülkesi oldu

Coinwire, küresel kripto para alım satım işlemlerine yönelik bir rapor yayınladı. Rapora göre, 2024’ün ilk yarısında küresel kripto alım satım hacmi, 108 trilyon dolarla 2022’deki seviyesinin yüzde 90 üzerinde kalmayı başardı. ABD, en yüksek işlem hacminin görüldüğü ülke olarak kayıtlara geçerken; Türkiye dünyanın en yüksek hacimli kripto işlemi yapılan ülkeleri sıralamasında ikinci oldu.

© Copyright 2024

DHA