Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

EKONOMİ HABERLERİ

‘Hektaş, global bir tohum markası olma yolunda ilerliyor’

Hektaş, yerli ve millî tohum geliştirme çalışmalarını Hektaş Tohum markası ile sürdürecek. Son dört yılda tarla ve sebze grubunda toplam 25 tohum çeşidinin tescilini alan Hektaş, Areo Tohumculuk adıyla sürdürdüğü faaliyetlerine artık Hektaş Tohum olarak devam edeceğini duyurdu. Hektaş’ın tarımda bir vizyon ve misyon hareketi olduğunu belirten OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ise konuyla ilgili “Gıda güvenliği ve gıda egemenliği açısından son derece kritik bir konu olan tohum ıslah çalışmalarında başarılı sonuçlar alan Hektaş, önce bölgesel sonra global bir tohum markası olma yolunda ilerliyor” dedi.

Vodafone Global, ‘Fit for the Future Raporu’nun sonuçlarını açıkladı

Vodafone Global, yeni ‘Fıt for the Future Raporu’nun sonuçlarını açıkladı. Vodafone Global’in Fit for the Future Raporu, ‘Geleceğe Hazır’ şirketleri bu yıl ‘Güven Uçurumu’ odağında mercek altına aldı. 2 bin 300’den fazla işletmeyle ve 5 binden fazla müşteriyle yürütülen araştırmada, işletmelerin kendilerine müşteriler tarafından ne kadar güvenildiğini düşündükleri ile müşterilerin gerçekte ne hissettikleri arasında bir uçurum olduğu tespit edildi. Rapor, doğru teknolojilerin ve yaklaşımın işletmeler ile müşterileri arasındaki güven uçurumu nasıl kapatacağını ve bu iki tarafı nasıl ‘geleceğe hazır’ hale getirebileceğini ortaya koydu.  

Macellan, girişim stüdyosu modelini genişleterek daha fazla girişim kurmayı hedeflediğini duyurdu

Bu yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Turcorn’ programına tek ‘Girişim Stüdyosu’ olarak dahil olan Macellan, girişim stüdyosu modelini genişleterek daha fazla girişim kurmayı hedeflediğini duyurdu. Böylece bu alandaki gelişmeler, işletmelerin karbon emisyonlarını azaltmalarına da katkı sağlıyor. Macellan’ın kurucu ortağı ve CEO’su Göktürk Yetim, “Macellan olarak 10 yıldır istikrarlı bir şekilde girişimcilik ekosistemine değer katacak modeller geliştiriyoruz. ‘Turcorn ’programına kabul edilmemiz ile bu çabamızın takdir görmesinden ötürü kıvanç duyuyoruz. Bu yıl girişim stüdyosu modelimizi genişleterek daha fazla yenilikçi fikri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

EKONOMİ HABERLERİ

Sofralık zeytini 'sıcak' vurdu

Kuraklık nedeniyle geçen yıl yaşanan üretim sıkıntısının ardından bu yıl rekolte artışı beklenen zeytin, sıcak ve yağış yetersizliğinden irileşmedi, dalında buruştu. 1 kilogramdaki adet sayısını ifade eden 'kalibre' artışı sorunu dolayısıyla sofralık zeytin üretiminde rekolte sıkıntısı ve fiyatında artış bekleniyor. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, "Gerekli yağmur almadığı için kalibrasyonda sorun var. Bu yıl sofralık zeytinde sıkıntı ihtimali yüksek" dedi.

EKONOMİ HABERLERİ

E-ticaret’te iş birliği: Kaspi.kz, Hepsiburada’nın hakim hissedarı oluyor

Hisseleri Kazakistan ve NASDAQ borsalarında işlem gören Kaspi.kz (“Kaspi.kz” NASDAQ: KSPI), D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’nin (“Hepsiburada” NASDAQ: HEPS) kurucusu ve hakim hissedarı Hanzade Doğan ve Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile Hepsiburada’nın yüzde 65,4’ünü temsil eden A ve B grubu hisselerinin devri için bağlayıcı bir sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

EKONOMİ HABERLERİ

Hepsiburada, ‘En İyi Sürdürülebilirlik Ekibi’ ödülünün sahibi oldu

Hepsiburada, sürdürülebilir yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla başlattığı HepsiTürkiye’den programıyla The Hammers Awards’ın En İyi Sürdürülebilirlik Ekibi kategorisinde altın ödüle layık görüldü. HepsiTürkiye’den programı bugüne kadar 64 il, 210 ilçeden 300’den fazla yerel üreticiyi e-ticaretle tanıştırdı. 200’e yakını coğrafi işaretli olan, 8 bine yakın yöresel ürün özel desteklerle satışa sunuldu.

Kardemir: Yerli maden kullanımı ile ulusal ekonomiye güç katmaya devam edeceğiz

Kardemir; Balıkesir, Kütahya, Sivas ve Kırıkkale’de işletme hakkını kazandığı toplam 11 maden sahasında ön etüt çalışmalarına başlattığını duyurdu. Şirketten yapılan yazılı açıklamada kuruluşundan itibaren yerli kaynaklarla üretime ağırlık verildiği ve Zonguldak TTK tarafından üretilen koklaşabilir kömürün tamamı ile Amasra’da üretilen enerji kömürünün büyük bir kısmı satın alındığı belirtildi.

EKONOMİ HABERLERİ

‘Şartlar ne olursa olsun, altın hiçbir yatırımcısını üzmüyor’

Merkez Bankası’nın verilerine göre, 2022’nin ekim ayında 989 TL civarında seyreden altın fiyatlarının, bu yılın aynı döneminde 2 bin 944 TL bandına kadar yükseldiği kaydediliyor. Altın piyasasının dinamiklerini değerlendiren Solis Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Enes Duman ise “Görüyoruz ki ekonomik şartlar ne olursa olsun, altın hiçbir yatırımcısını üzmüyor. Dalgalanmalar olsa da mutlaka toparlıyor” dedi.

© Copyright 2024

DHA