Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

EKONOMİ HABERLERİ

EKONOMİ HABERLERİ

Turkcell 30’uncu yılını kutluyor

30’uncu kuruluş yılında yeni hedeflerini açıklayan Turkcell, yeni dönemde telekomünikasyon operatörlüğündeki liderliğini korumayı ve ‘uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonunu büyütmeyi hedefliyor. “Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı” yapma vizyonuyla çalıştıklarını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şirketin 30’uncu yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada “Turkcell’in 30 yıllık tarihi, Türkiye’nin dijital teknoloji tarihidir. Bu sürede telekom operatörü olmanın ötesine geçtik. Herkesi birbirine bağladığımız gibi her şeyi de birbirine bağlayacak, Türkiye’yi bireysel ve kurumsal anlamda dijitalleştirmek için çok çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EKONOMİ HABERLERİ

EKONOMİ HABERLERİ

“Mevduat faiz oranları istikrarlı bir biçimde artıyor”

Finansal ürün karşılaştırma platformu Hesapkurdu, bazı bankaların üç aylık vadeli güncel mevduat faiz oranının yüzde 58’e dayandığını açıkladı. Mevduat faizlerinin bir yılda ikiye katladığını, yüzde 110’dan fazla arttığını ifade eden Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla, “Mevduat faiz oranları 2023 yılı sonlarından bu yana istikrarlı bir biçimde artıyor. Bu artış, 2024’ün ilk çeyreğinde de devam etti. Bu sebeple mevduat sahiplerini, varlıklarını Türk lirasında değerlendirmek için vadeli hesap seçeneklerine yöneldi. Mevduat, 2024’te de en çok tercih edilen yatırım araçlarından olmaya devam ediyor” dedi.

EKONOMİ HABERLERİ

Yatırım platformu Değerse’den Çanakkale üzüm yetiştiriciliğini teşvik edecek proje

Küresel üzüm üretimi, iklim kriziyle karşı karşıya kalırken; yatırım, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı projelerle Türkiye'deki bölgesel üretim canlandırılıyor. Yeni nesil yatırım platformu Değerse, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile ‘İda Bağları Projesi’ni hayata geçirdiğini duyurdu. Proje ile şarap turizminin canlandırılması ve ticari üzüm bağı yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

Cevdet Yılmaz: Cari işlemlerdeki iyileşme dış ticaret açığındaki düşüşten kaynaklı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Cari işlemler dengesindeki iyileşme büyük ölçüde dış ticaret açığındaki düşüşten kaynaklanmıştır. Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı, şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 5,8 milyar dolar, 2024 yılı Ocak ve Şubat ayılarında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam 14 milyar dolar azalmıştır" dedi.

© Copyright 2024

DHA