Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

GÜNDEM HABERLERİ

RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; ‘Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir’

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir araya geldiği depremzede çocuklara hediye verip, sohbet etti. Şahin, “RTÜK olarak, çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, umut dolu olması toplumun geleceği için büyük önem taşır” diye konuştu.

GÜNDEM HABERLERİ

Beyoğlu'nda 23 Nisan coşkusu

Beyoğlu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için Hasköy Kültür, Sanat ve Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Beyoğlu'nun çocukları okullarda, meydanlarda, parklarda Mustafa Kemal Atatürk'ü tanısın, kurtuluş dönemini, hangi bedeller ödendi, kimler şehit oldu, bilsin, tanısın. O döneme hakim olsun istiyoruz. O coşkuyu yaşasın, o maneviyatı hissetsin istiyoruz. Biz çocuklarımıza hizmet etmek için geldik” dedi.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için cenaze töreni

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Kılıç'ın cenaze namazının kılınmasının ardından cemaatin yeni liderinin İsmailağa Camii'nin emekli imamı Ahmed Fikri Doğan olduğu açıklandı.

GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM HABERLERİ

08:06

Teleferik kazasında kontrol odasında yaşananlar kamerada; durdurup 25 saniye sonra yeniden çalıştırdı

Antalya'da yaşanan teleferik kazası sırasında kontrol odasında yaşananların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde yolcuların uyarması üzerine teleferiği durduran tutuklu şüphelilerden otomasyon amiri Serkan Yellice'nin, 25 saniye sonra teleferiği tekrar çalıştırdığı, kaza yaşanınca da sistemin acil durma moduna geçtiği görüldü.

GÜNDEM HABERLERİ

Yolcusuz metrolar çarpıştı, seferler saatlerdir aksıyor

M5 Üsküdar-Samandıra hattında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki metronun çarpışması sonucunda metro hattında hasar meydana geldi. Yapılan tamir çalışması nedeniyle Altunizade ve Üsküdar metro seferleri İETT otobüsleriyle düzenlenen ring seferleriyle sağlanıyor. Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada tamir çalışmasının 24 Nisan Çarşamba günü tamamlanacağı ve seferlerin 25 Nisan sabahı normale döneceği açıklandı.

Vali Gül: Taksim sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı

İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs kutlamasıın Taksim Meydanı’nda yapılmayacağını açıkladı. Gül, "Biliyorsunuz 1 Mayıs 2012 yılından itibaren Taksim'de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Biz başta DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar olmak üzere, Memur-Sen, HAK-İŞ, talep eden herkesle konuştuk. Taksim'de bu sene olmayacağını kendilerine izah ettik. İstanbul'un herhangi bir yerinde uygun gördükleri bir yerde karar verirlerse de bunun coşku içerisinde, günün anlamına uygun şekilde, demokrasi şenliği şeklinde kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik" dedi.

© Copyright 2024

DHA