Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

KURUMSAL HABERLERİ

Aras Kargo’ya Enerjisa Commodities’ten iki sürdürülebilirlik sertifikası

Aras Kargo, 2022 ve 2023 yıllarında karbon emisyonlarını dengelemek ve enerji tüketiminde yeşil enerji kaynaklarını kullanmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle Enerjisa Commodities’ten iki sürdürülebilirlik sertifikası olan GOLD ve I-REC (International Renewable Energy Certificate) sertifikalarını aldı. Aras Kargo bu sertifikalarla; yıllık 15 rüzgâr türbininin ürettiği kadar enerjiye karşılık gelen elektrik enerjisini yenilenebilir kaynaklardan temin ederek ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda attığı adımlara bir yenisini daha eklemiş oldu.

KURUMSAL HABERLERİ

KURUMSAL HABERLERİ

Enerjisa enerji, üst üste 3’üncü kez FTSE4Good Endeksi’nde

Enerjisa Enerji; FTSE4Good Endeksi'ne üst üste 3’üncü kez dahil olduğunu açıkladı. İnsan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikalarının da dahil olduğu çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılayarak endekse giren Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Bu yıl da 5 üzerinden 4 puanlık derecemizi koruyarak sürdürülebilirlik anlayışımızdaki kararlılığımızı ve güçlü performansımızı bir kez daha kanıtlamış olduk” dedi.

“Türk seyircisi 5 reklamdan üçüne tepki vermiyor”

Reklam veri tabanı Alladsof, KONDA Araştırma ile Türk halkının hangi reklamları beğenip beğenmeyeceğini öngörerek pazarlama ekiplerinin bütçe verimliliğini artırmasına katkı sağlayan bir işbirliği gerçekleştirdiğini duyurdu. İngiltere merkezli Alladsof tarafından yayına alınan platform, yapay zeka (YZ) ve makine öğrenmesi (ML) teknolojilerini kullanarak KONDA Araştırma panelinde yer alan farklı demografi ve yaşam tarzına sahip kitlelerin reklamlara yönelik algısını da ölçüyor. KONDA Araştırma şirketiyle birlikte imza atılan Reklam Algıları Araştırması’nın bulgularında ise Türkiye’deki televizyon izleyicilerinin 4 reklamdan 1’ini sıradan bulduğunu, 5 reklamdan 3’üne tepki vermediğini gösterdi.

Hepsiburada ve N Kolay'dan iş birliği

Hepsiburada, N Kolay ile Aktif Bank müşterilerinin, Hepsiburada üzerinden yapacakları alışverişlerde dosya masrafı olmadan, N Kolay Taksit Alışveriş Kredisi’nden yararlanabileceklerini kapsayan bir iş birliğine imza attıklarını duyurdu. Hepsipay Finansal Teknoloji ve Ödeme Çözümleri Grup Direktörü Soner Beyhan, “Yaptığımız iş birlikleriyle müşterilerimizin yanında olmaya ve e-ticaretin büyümesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

KURUMSAL HABERLERİ

Türk girişimcileri Avrupa pazarına taşıyacak iş birliği

Entertech İstanbul Teknokent, tarım ve gıda alanında yenilikçi Türk girişimlerini Avrupa pazarına taşımak için Amsterdam'da bulunan Exelerate şirketi ile bir anlaşma sağladı. Anlaşma kapsamında iki şirket Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon ekosistemini uluslararası arenada tanıtma ve güçlendirme amacı taşıyan Entertech Netherlands Expanding Programını hayata geçiriyor. Başvuruları başlayan ve kayıtlarının 1 Ağustos’a kadar devam edeceği program Türk girişimcilerin Hollanda pazarına sorunsuz bir şekilde giriş yapmalarını hedefliyor.

Vatandaşların yüzde 92,5’i Erdoğan-Özel görüşmesinin uzun vadede siyasette yumuşamaya sebep olmayacağını düşünüyor

Areda Survey araştırma şirketi, Türkiye genelinde 2 bin 432 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 79,2’si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaretin siyasette bir değişikliğe yol açmayacağını ve yüzde 92,5’i de uzun vadede siyaseten bir yumuşamaya sebep olmayacağını düşünüyor. Ayrıca araştırmada Özgür Özel’in liderlik performansı da soruluyor ve halkın yüzde 68,1’i, Özel’in liderliğini Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha başarılı buluyor.

KURUMSAL HABERLERİ

© Copyright 2024

DHA