Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

KURUMSAL HABERLERİ

Moldova Cumhurbaşkanı Adayı Andrei Năstase: Güçlü ve dayanıklı bir ülke inşa etmemiz gerekiyor

Moldova Cumhurbaşkanı Adayı Andrei Năstase, 20 Ekim’deki seçimlere sayılı günler kala reform paketlerini açıkladı. Năstase, “Ülkemizin hem ekonomik hem de kurumsal olarak, böyle bir adım için hazır olması gerektiğine inanıyorum. Başarının anahtarını, Avrupa’dan tüketim için kredi değil, üretim için yatırım almak olarak görüyorum. Avrupa’da güvenle ayakta durabilen güçlü ve dayanıklı bir Moldova inşa etmemiz gerekiyor. Bunun için gelecek nesillere fayda sağlayan sürdürülebilir büyümeye odaklanıyorum” dedi.  

KURUMSAL HABERLERİ

SuperFresh, ‘Dondurulmuş Gıda’ kategorisinde Türkiye’nin en sevilen markası seçildi

SuperFresh, MediaCat dergisinin Ipsos iş birliğiyle gerçekleştirdiği, ‘Türkiye'nin Lovemark’ları 2024’ araştırmasında, ‘Dondurulmuş Gıda’ kategorisinde Türkiye’nin en sevilen markası seçildi. Kerevitaş CMO’su Gülizar Öcal Doğan, SuperFresh’in sürekli inovasyon stratejisi, sürdürülebilir iletişim ve geniş bulunurluk ağı ile ulaşılabilir marka konumlandırmasının bu başarıda büyük rol oynadığını söyledi.

KURUMSAL HABERLERİ

KURUMSAL HABERLERİ

İstanbul Turizm ve Otelcilik, CK Enerji Boğaziçi Elektrik aracılığıyla elektrik tüketimini yeşil enerjiden sağlayacak

Sürdürülebilir bir gelecek için çevreye duyarlı bir yaklaşımla faaliyetlerine devam etmeyi hedefleyen İstanbul Turizm ve Otelcilik Grubu, CK Enerji Boğaziçi Elektrik aracılığı ile elektrik tüketimini ‘yenilenebilir enerji kaynaklarından’ sağlayacak. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası alan grup, bu yılki 8 milyon 250 bin kWh’lik elektrik tüketimini yeşil enerjiden karşılarken karbon emisyonunu da sıfırlamış olacak.

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: Büyümek için risk almak gerekiyor

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, bilgi birikimlerini Intro Gayrimenkul çatısı altında birleştirdiklerini ifade ederek sadece yapı inşa etmeyi değil, yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımla geleceği inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi. Bartık, "Sıra dışı işler yapmayı seviyorum. Geleneksel ticaretten yana değilim ve büyümek için risk almak gerekiyor. Bütün varlıklarımızı Intro Gayrimenkul Anonim Şirketimize aktardık. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu alanda 10 milyar liralık yatırım yapmayı öngörüyoruz" dedi.

KURUMSAL HABERLERİ

Turkcell, 14 Ekim Uluslararası E-Atık Günü’nü şirket çalışanlarıyla kutladı

Turkcell, gerçekleştirdiği bir etkinlikle ‘14 Ekim Uluslararası E-Atık Günü’nü şirket çalışanlarıyla kutladı. 2019’dan bu yana devam eden ‘Eğitime Dönüştür’ projesinin bir ayağı olan etkinlikte, İstanbul, Ankara ve Trabzon’da en az 50 kilo tekno atık toplayan üç Turkcell çalışanı ödüllendirildi. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Çevreye olan etkimizi en aza indirip çocuklarımıza çok daha yaşanabilir bir dünya emanet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye’de müşterilerinden tekno atık toplayan ilk telekom şirketi olmanın yanı sıra, tüm bayilerinde toplama çalışması yapan tek operatörüz” dedi.

Uzmandan dış ticaret yapanlar için dolandırıcılık uyarısı

Ticaret hukuku öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Can Pehlivanoğlu, son zamanlarda özellikle Orta Doğu ve Körfez bölgeleri ile ticaret yapan Türk iş insanlarının alacak tahsilatında sorun yaşadığını söyledi. İş insanlarına dolandırılmamak için önerilerde bulunan Doç. Dr. Pehlivanoğlu, “Yurt dışında ticaret yapmadan önce mutlaka oranın pazarına hakim olan bir hukukçudan tavsiye alınması gerekiyor. Gönderilen evrakların asıllığını ve iş yapacağınız şirketin varlığını bir hukukçuya teyit ettirmeniz çok önem taşıyor. Bu konuda konsolosluklarımız ve büyükelçiliklerimiz de aktif, onlarla da temas kurarak iş yaptığınız yabancı şirketlerin var olup olmadığını ve hakkında şikayet olup olmadığını da öğrenebilirsiniz. Yurt dışında çok fazla paravan şirket var. Siz bu şirketlerle yasal bir ticaret yaptığınızı zannediyorsunuz ama onlar sizi dolandırılmak üzere kurulmuş şirketler olabiliyor veya başka suçlar için kurulmuş şirketler de olabiliyor. Teknoloji ve yapay zekanın bu aşamaya geldiği durumda konuştuğunuza ve gördüğünüze dahi güvenmeyin. Mutlaka fiziki olarak o insanın varlığından emin olun. Türk bir iş insanı olarak yurt dışında yüklü bir ticaret yapıyorsunuz diye zannederken, suç ortağı olabilirsiniz” dedi.

© Copyright 2024

DHA