Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

KURUMSAL HABERLERİ

Aydem Yenilenebilir Enerji 3 yılda 3 milyon I-REC sertifikasıyla temiz enerjinin destekçisi

AYDEM Yenilenebilir Enerji'nin, son üç yılda yenilenebilir kaynaklardan elde ettiği enerjiyi uluslararası I-REC (International Renewable Energy Certificate) sertifikasıyla tescilleyerek, kamu kuruluşları, sanayi, tekstil, otomotiv ve bankacılık gibi geniş bir yelpazede üretim ve hizmet sağlayan firmalara sunduğu bildirildi. Aydem Yenilebilir Enerji'nin 3 yılda sunduğu 3 milyon I-REC sertifikası, şirketlere emisyon azaltımının yanı sıra finansal, pazarlama ve itibar açısından da pek çok avantaj sağladığı belirtildi.

1000 Çiftçi 1000 Bereket’in ikinci İlerleme Raporu yayınlandı

Cargill, 1000 Çiftçi 1000 Bereket programının ikinci İlerleme Raporu’nu yayınladı. Çiftçilerin refahını ve ürünlerinin verimliliğini artırmayı, aynı zamanda tarlada sosyal ve dijital dönüşümü desteklemeyi amaçlayan program, 2019 yılından bu yana yürütülüyor. 2021-2022 üretim sezonunu kapsayan rapor, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de dahil olmak üzere yaklaşık 40 paydaşın görüşlerini içeriyor.

Hepsiburada 2023’te yüzde 104 oranında büyüme kaydetti

Türkiye’nin global teknoloji borsası Nasdaq’ta işlem gören ilk ve tek şirketi Hepsiburada; 2023 yılı son çeyreği ile yılın tamamına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Hepsiburada, toplam satış hacmi, sipariş sayısı ve sıklığı, aktif satıcı ve müşteri sayısı ile ürün adedi gibi e-ticaret için stratejik öneme sahip tüm göstergelerde 2023 yılını yüzde 104 büyüme oranı ile kapadı.

KURUMSAL HABERLERİ

KURUMSAL HABERLERİ

Vodafone Business’tan tarımsal sulama ve sürdürülebilirliğe katkı

İşletmelerin teknoloji iş ortağı Vodafone Business, dijitalleşmenin gücünü kullanarak sürdürülebilirlik ve su tasarrufu konusunda değer yaratmaya devam ediyor. IoT tabanlı Dijital Tarım İstasyonu ve Akıllı Tarım ve Sulama çözümlerini kullanarak tarımsal sulamada yüzde 40’a varan tasarruf sağlayan çiftçiler doğal kaynakları doğru zamanda ve yerinde kullanabilirken, bu sayede ürün verimliliğinde de yüzde 15’e varan iyileşmeler elde ediyor.

KURUMSAL HABERLERİ

Siemens endüstriyel metaverse alanındaki iş birliğinin kapsamını genişletiyor

Siemens, endüstriyel metaverse çalışmalarını geliştirmek amacıyla NVIDIA ile sürdürdüğü iş birliğinin kapsamını genişletme kararı aldığını duyurdu. Geliştirilecek yeni ürün, Siemens Xcelerator ile NVIDIA Omniverse Cloud API’larını -uygulama programlama arayüzü- birbirine bağlayarak iş birliğine dayalı, gerçek zamanlı, fiziksel tabana dayanan yapay zeka destekli görselleştirme sunacak. Siemens ve NVIDIA, NVIDIA GTC'de HD Hyundai ile bir araya gelerek entegre görselleştirmenin daha fazla bilgi ve içgörü sağlamaya nasıl yardımcı olduğunu vurguladı.

KURUMSAL HABERLERİ

Türk Telekom, veri merkezlerinde çevreci yerli teknoloji çözümlerini hayata geçiriyor

Türk Telekom, veri merkezlerinde çevreci yerli teknoloji çözümlerini hayata geçiriyor. Şirket, veri merkezlerinde sıvı soğutma çözümlerini hayata geçirerek çevreyi en az etkileyen teknolojilerin geliştirilmesinde öncü adımlar atmayı amaçlıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Ali Taşkın, “Kapasite, verimlilik ve enerji tasarrufunu artırmak adına sürdürülebilir yerli çözümler konusunda da öncü bir rol üstleniyoruz. Bu vizyon doğrultusunda, yerli imkanlar kullanılarak daldırma sıvı soğutma sistemi geliştirip, test süreçlerini başarıyla tamamlayarak, bu alanda da liderliğimizi ortaya koyduk” dedi.

© Copyright 2024

DHA