Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

POLİTİKA HABERLERİ

Kacır: Fikri hakları Türkiye’ye ait Sağlık Bakanlığı’ndan onay alan ilk ilaç geliştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'YAŞAM Bilimleri KOBİ'leri İçin Küresel Rekabetçiliğe Doğru Ar-Ge Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi' lansmanına katıldı. Kacır, “Tüm geliştirme faaliyetleri Türkiye’de yapılan, fikri hakları tamamen Türkiye’ye ait, klinik araştırmalar için Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan onay alan ülkemizin ilk ilaç adayını geliştirdi. Bu muazzam başarı hikayesini önemli yapan sadece global ölçekte hastalara ümit olan bir ilacın keşfedilmiş olması değil. Kendi kaynaklarımızla bir molekülün, laboratuvardan hastalara ilk defa ulaştırılmasının başarılması ve bunun yapılabilirliğinin gösterilmiş olması" dedi.

İmamoğlu: İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kademe İnşaatı temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan İmamoğlu, " Arıtma tesisimiz hızla tamamlanarak Asya yakasında ve Avrupa Yakasında ihtiyaç duyulan noktalara özellikle buradan aktarılacak olan suyla ilgili süreçleri en verimli hale getireceğiz. İnşallah kesintisiz hijyenik su konusunda ciddi bir rahatlama yaşayacağız " şeklinde konuştu. İmamoğlu, " İstanbul gibi bir şehrin su ihtiyacını karşılamak büyük bir meseledir, zorunluluktur.Biz İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz." dedi.

POLİTİKA HABERLERİ

Bakan Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye - AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı sonrası AB Komiseri Iliana Ivanova ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Kacır konuşmasında "Avrupa’nın inovasyon ve teknoloji ekosistemine dinamizm ve ivme kazandıran genç araştırmacılarımız ve girişimcilerimiz için vize muafiyetinin kritik önemi haiz olduğunu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda Gümrük Birliğinin mevcutta yaşanan sıkıntılar ve küresel ticarette yaşanan gelişmeler dikkate alınarak revizyonu, Türkiye ile AB arasında karşılıklı ticaretin ortak fayda temelinde daha ileriye taşınması için bir zorunluluk halini almıştır" dedi.

POLİTİKA HABERLERİ

POLİTİKA HABERLERİ

Bakan Tekin, 81 ilden gelen çocukların tarihi meclis binasındaki temsilini izledi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilden gelen çocuklarla 23 Nisan 1920'deki Meclis açılışının ve 2071 Meclis Oturumu temsiline katıldı. Bakan Tekin, çocukların temsil gösterisinin ardından konuşma yaparak, "Biz çocuklarımıza, gençlerimize bu ülkenin hangi zorluklarla kurulduğunu, bu ülkeyi kuranların ne tür fedakarlıklar yaptığını, bu ülkeyi kuranların nasıl büyük yapılarla büyük güçlerle mücadele ettiğini bir nebze olsun göstermek istedik" dedi.

POLİTİKA HABERLERİ

Dışişleri'nden ABD'nin 'İnsan Hakları Raporu'na tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan '2023 İnsan Hakları Raporu'na ilişkin, "Bu yıl da kaynağı belirsiz iddialar ile terör örgütleriyle iltisaklı çevrelerin söylemleri temelinde hazırlanmış olan bu rapora itibar etmediğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Ülkemiz, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlılığını, karşı karşıya bulunduğu çok yönlü ve ağır terör tehditlerine rağmen kararlılıkla sürdürmektedir" açıklamasını yaptı.

© Copyright 2024

DHA