Geri Dön
Dünya Bakan Özhaseki, Azerbaycan’da

Bakan Özhaseki, Azerbaycan’da

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Bakan Özhaseki, Azerbaycan’da

Ziyaretine ilişkin açıklama yapan Bakan Özhaseki, “Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Muhtar Babayev ve Büyükelçimiz Sayın Cahit Bağcı ile Bakü Büyükelçiliğimizde düzenlenen programda bir araya geldik. Tek millet iki devlet şiarıyla her daim omuz omuza olduğumuz Can Azerbaycan ile birçok konuda geliştirdiğimiz iş birliğimizi, ortak projelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

BAKÜ’DE ŞEREF SOKAĞI VE ŞEHİTLER ANITI’NI ZİYARET ETTİ

Bakan Özhaseki, resmi temaslarını sürdürdüğü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Şeref Sokağı ve Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Dost ve kardeş ülkemiz can Azerbaycan'da Şeref Sokağı ve Şehitler Anıtı ziyaretimizde Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerinde dua ettik.

Rabbim, vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızın mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin” dedi.

 

BAKAN ÖZHASEKİ, AZERBAYCAN’DA TÜRK DÜNYASI 2. METEOROLOJİ FORUMU’NA KATILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türk Dünyası 2. Meteoroloji Forumu’na katıldı.-

Bakan Özhaseki, forumla ilgili yaptığı paylaşımda, “Azerbaycan'da düzenlenen Türk Dünyası 2. Meteoroloji Forumu’na katıldık. Gönül coğrafyamız Türk dünyasının temsilcileriyle, iklim değişikliğiyle mücadelemize ve çevre projelerimize dair tecrübelerimizi paylaştık. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz eliyle sürdürdüğümüz çalışmalarımızı anlattık. Kıymetli katılımcılara; Türk Dünyası Meteoroloji Birliği'nin, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında kurulması için çağrıda bulunduk. Başta Meteoroloji olmak üzere çevre, şehircilik ve iklim değişikliği alanlarındaki çalışmalarımızı, Türk devletlerimizle paylaşmaya; iş birliklerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.


AZERBAYCANLI MEVKİDAŞI BABAYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi temaslarını sürdürdüğü Bakü’de Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev ile bir araya geldi.

Bakan Özhaseki, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Muhtar Babayev ile heyetler arası bir toplantı gerçekleştirdik. AK Parti Genel Başkan Yardımcılarımız Fatma Betül Sayan Kaya, Çiğdem Karaaslan ve Bakanlık bürokratlarımızın da katıldığı toplantıda meteoroloji alanındaki çalışmalarımızı, ülkelerimiz arasında yürüttüğümüz projeleri istişare ettik. Kardeş ülkemiz Azerbaycan'la aramızdaki bilgi, birikim ve tecrübelerimizin paylaşımını; birbirimize verdiğimiz desteği kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.