Geri Dön
Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’le görüştü

Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı’na katılmak için İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’le görüştü

Putin görüşme sırasında iki ülkenin ticaret hacminin artmakta olduğunu belirterek “Astana Zirvesi’nde böyle bir görüşme imkanımız olduğu için gerçekten çok memnunum. Görüşülecek pek çok konu var. Özellikle arabuluculuk çabalarınızdan dolayı, üçlü görüşmelerimize, tahıl-ihracata yönelik görüşmelerimize imkan sağladığınız için size teşekkür ederim. Gerçekten de arabuluculuk çabalarınız çok önemlidir. Maalesef bugüne kadar bütün sorunlar çözülebilmiş değil fakat ilerlemiş olmamız zaten önemlidir. Suriye çözümü kapsamında da pek konu var. Ve geleceğe yönelik büyük ikili projelerimiz de söz konusu, bunlar da ilerlemektedir. Dağlık-Karabağ sorununun çözümü de görüşeceğimiz önemli konulardan bir tanesidir. Birkaç gün önce Hazar Zirvesi kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanıyla görüştüm, kendisinin selamı var. Çok geniş kapsamlı bir gündemimiz var, sizi gördüğüme gerçekten çok sevindim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede “Bende çok çok teşekkür ediyorum. Diplomasimizi telefonlarla sürdürdük, bu bizim için yine de bir artı. Bugün Astana formatında bir araya gelmemiz bizler için çok çok büyük bir avantaj oldu, dışarıda da dostları gördük. Bugün yoğun bir gündemi sizlerle paylaşacağız. İnanıyorum ki bu süreç içeresinde hakikaten arabuluculuk formatında da Rusya’nın yaklaşım tarzı olumlu istikamette sürüyor. Son İstanbul görüşmelerinde de Rus heyetinin yaklaşım tarzı çok olumluydu. Buradan alacağımız netice, tüm dünyayı da olumlu etkileyecektir. Şahsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizin olumlu geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.