Geri Dön
Dünya Pakistan’da terör saldırısı sonucunda 5 Çinli, 1 Pakistanlı öldü

Pakistan’da terör saldırısı sonucunda 5 Çinli, 1 Pakistanlı öldü

Pakistan’ın Hayber-Pahtunhva eyaletinde bomba yüklü araçla 5 Çin vatandaşı ve bir Pakistan vatandaşının bulunduğu konvoya saldırı düzenlendi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, olayı terör saldırısı olarak değerlendirerek 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Pakistan’da terör saldırısı sonucunda 5 Çinli, 1 Pakistanlı öldü

Pakistan Başbakanı Shehbaz Sharif, Çin Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek taziyelerini iletti. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Hayber-Pahtunhva eyaletindeki Besham yakınlarında bugün düzenlenen terör saldırısında beş Çin ve bir Pakistan vatandaşı hayatını kaybetti.

Pakistan Hükümeti bu iğrenç terör eylemini şiddetle kınıyor. Teröristlerin ve onlara destek verenlerin adalet önüne çıkarılması için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Bu tür alçakça eylemler Pakistan ulusunun terör belasına karşı mücadele etme kararlılığını zedeleyemez.

Bugünkü saldırı Pakistan-Çin dostluğunun düşmanları tarafından düzenlendi. Bütün bu güçlere karşı kararlılıkla hareket edeceğiz ve onları yeneceğiz.

Pakistan halkı ve hükümeti bu zor dönemde Çinli dostlarımızla omuz omuza duruyor ve saldırıda hayatını kaybeden Çin vatandaşlarının ailelerine en içten başsağlığı dileklerini iletiyor.

Pakistan ve Çin yakın dost ve demir kardeştir. Pakistan'daki Çin vatandaşlarının yaşamı ve güvenliği büyük önem taşıyor. Pakistan, Pakistan'daki Çin vatandaşlarının, projelerinin ve kurumlarının emniyet ve güvenliğini sağlamak için Çinli kardeşlerimizle birlikte çalışmaya devam edecektir.”