Geri Dön
Eğitim 24 Kasım'da öğretmenlere hediye edilecek önlükler tanıtıldı

24 Kasım'da öğretmenlere hediye edilecek önlükler tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere hediye edilecek önlükler, Ankara Olgunlaştırma Enstitüsü'nde tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı başında 81 il milli eğitim müdürlüğüne gerçekleştirilecek iş ve işlemlere ilişkin genelge gönderdi.

Genelgede, öğretmenlerin, öğrencilere rol model olması bakımından önlük giymelerinin teşvik edilmesi maddesi yer aldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu maddeyle ilgili, öğretmenlerin önlük giymesinin zorunlu olmadığını, teşvik edileceklerini belirtti.

Bakanlık, 24 Kasım Öğretmen Günü'nde öğretmenlere özel tasarlanmış önlükler hediye edileceğini de duyurdu. Şimdi kadar Bakanlık Bilişim Sistemleri üzerinden 900 bin öğretmenin önlük temin etmek için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Öğretmenlere hediye edilmek üzere Ankara Olgunlaştırma Enstitüsü’nde hazırlanan önlüklerin tanıtımı yapıldı. Model öğretmenler üzerinde tanıtılan beyaz önlüklerin yakasındaki ay yıldız dikkat çekti. Anaokulu öğretmenleri için tasarlanan önlüklerde ayrıca renkli balonlar da dikkat çekti.