Geri Dön
Eğitim Bakan Özer: Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 370 milyon liraya çıkardık

Bakan Özer: Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 370 milyon liraya çıkardık

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale'deki eğitim yatırımlarına ilave yatırım yapılmasının kararlaştırıldığını belirterek, "Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkardık" dedi.

Bakan Özer: Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 370 milyon liraya çıkardık

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale'ye ziyarette bulunarak, Kırıkkale Valiliği'nde düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Özer, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu ile beraber toplantı gerçekleştirdi.

'KIRIKKALE'NİN BÜYÜK BİR DESTEĞE İHTİYACI VAR'

Toplantı sonrası konuşan Bakan Mahmut Özer, Kırıkkale'deki eğitim kalitesini artırma çalışmalarına ilişkin, "2022 yılında Kırıkkale'nin mevcut eğitim yatırımları 70 milyon lirayken bugünkü toplantıda eğitim kalitesini artırmak için 300 milyonluk ilave yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartmış bulunuyoruz. Eğitim binalarının, eski ve yaşlanmış olması nedeniyle Kırıkkale'nin büyük desteğe ihtiyacı var. 2022 yılında Kırıkkale'deki güçlendirme kapsamındaki çalışmaların tamamını nihayetlendireceğiz. Bakanlığımız, İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü, Kırıkkale Valiliği ile koordineli bir şekilde Kırıkkale'deki geciken güçlendirme çalışmalarının hepsini tamamlayacağız. Yık yap kapsamında Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi, Yahşihan Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk Ortaokulu'nu, İsmet Aydınlı İlkokulu dahil edilecek. Mevcut okullarımızın büyük olanları çatı ve ıslak zeminlerle ilgili hızlı bir şekilde bu adımların tamamlanması için 15 milyon liralık ilave yatırımı kazandırmış olduk. 1, 2 ve 3'üncü kademedeki Özel Eğitim Uygulama Okulu'nu da yenileyeceğiz. 6 anaokulu kuruyoruz merkez ve ilçelerde. Yeni anaokulları, özel eğitim anaokulları, özel eğitim uygulama okulları, ilkokul ve ortaokullar ile okulların güçlendirme çalışmalarını Kırıkkale'de 2022 yılı içinde tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Valilik programının ardından Kırıkkale Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Özer, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği iftar yemeğine katıldı.

'YATIRIMLAR YARINDAN İTİBAREN KIRKKALE'YE GÖNDERİLECEK'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale ziyareti kapsamında, kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı. Vatandaşlarla iftar yapan Bakan Özer, Bakanlık çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kırıkkale'nin eğitim yatırımlarına ilişkin açıklamada bulunan Özer, "Yarın itibarıyla bu yatırımları Kırıkkale'ye göndereceğiz ve süreci hemen başlatacağız" dedi.

Kırıkkale'nin Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) A.Ş. ile savunma sanayi ve mesleki eğitimle ilgili devasa yatırımların bulunduğu bir il olduğunu belirten Bakan Özer, şöyle konuştu:

"Burada Kırıkkale'nin mesleki eğitimi geliştirmede büyük bir potansiyeli var. Mesleki eğitimde 28 Şubat'ın verdiği hasarı onarmak bir taraftan da iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek için devasa projeler üretiyoruz. Bu projelerden en öncelikli illerden biri Kırıkkale. İnşallah bu potansiyelini önümüzdeki günlerde yeni projelerle, yeni açılımlarla bu alandaki yatırımları, insan kaynağı ihtiyacını karşılayarak çok daha iyi bir noktaya gelecektir. İnşallah Kırıkkalemizi Bakanlık olarak talep ettiği her konuda her zaman yanında olacak şekilde çok daha güçlü noktalara taşıyacağız."