Geri Dön
Eğitim Beykent Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Beykent Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

İstanbul Beykent Üniversitesi’nde dört ayrı günde gerçekleştirilen törenlerde üniversiteye bağlı birçok fakülte, enstitü ve yüksekokul mezunu kep attı. Üniversiteden bu yıl 8 binden fazla öğrenci mezun oldu.

Beykent Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

İstanbul Beykent Üniversitesi 147 farklı bölüm ve programdan 8 binden fazla mezun verdi. Dört ayrı günde gerçekleştirilen törenlerde üniversiteye bağlı birçok fakülte, enstitü ve yüksekokul mezunu kep attı. Üniversitenin Hadımköy Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel yaptı.

“SİZLER, DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRECEK OLAN NESLİN TEMSİLCİLERİSİNİZ”

Üniversitenin 23’üncü dönemi mezuniyet töreninde öğrencilere hitaben konuşan Öngel, rektörlük görevinin ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Sanatların en büyüğü, en değerlisi ve en yararlısı gençlik çağını iyi kullanmak sanatıdır. Sizler, geleceğin liderleri, dünyayı şekillendirecek olan neslin temsilcilerisiniz. Bu üniversiteden, bilgi, beceri ve değerli deneyimlerle donanmış olarak ayrılıyorsunuz. Burada edindiğiniz bilgileri, aldığınız eğitimi ve yeteneklerinizi, yeni hedeflere ulaşmak ve dünya üzerinde bir fark yaratmak için kullanmanızı diliyorum. Ancak, başarı sadece sizlere ait değildir. Bugün burada, sizleri destekleyen sevgi dolu ailelerin, fedakâr öğretim üyelerinin ve bu üniversitenin sağladığı imkânların da bir zaferidir” ifadelerini kullandı.

“BİR ÜLKENİN GENÇLERİ REFAHIN GÜVENCESİDİR”

Öngel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Unutmayın ki uzun bir hayatın bir bölümünü tamamladınız. Hayatınızın diğer bölümlerinde hep mutlu ve başarılı olmanız tek temennimiz olmakla birlikte; kendi dil, kültür ve değerlerimize de her bölümde yer vermenizi ümit ediyorum. Sizleri tebrik ediyor, bugünün yaşanmasında desteği yadsınamayacak aileleriniz, üniversitemiz ve ülkenizi unutmamanızı temenni ediyorum. Çünkü biliyoruz ki, bir ülkenin gençleri refahın güvencesidir. Şimdi mezun olarak bu yeni yolculuğunuza başlıyorsunuz ve karşınızdaki boş sayfaları doldurmak sizin elinizde. Hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçin, tutkularınızı takip edin ve hiçbir zaman vazgeçmeyin. Unutmayın ki, eğitim bir yolculuktur ve mezuniyet sadece bir durağın adıdır. Öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye devam edin. Çünkü gerçek bilgelik, ömür boyu süren bir çaba ve merakla beslenen bir süreçtir.”

Ailelere de seslenen Öngel, “Bu mezuniyet törenindeki görünmez katkınız çocuklarınızın olduğu kadar bizler için de oldukça değerlidir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizi yetiştiren siz değerli ailelere ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Tören, mezun öğrencilerin havaya keplerini atması ve aileleri ile fotoğraf çektirmesiyle son buldu.