Geri Dön
Eğitim Eğitimci Fuat Sami: Gerçek kişi temelli mentorluk GPT'si oluşturduk

Eğitimci Fuat Sami: Gerçek kişi temelli mentorluk GPT'si oluşturduk

Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, girişimcilik potansiyellerini keşfetmeleri ve fikirlerini gerçeğe dönüştürme fırsatı bulmaları için 17 yaş altı öğrencilere yönelik 'Bir Fikrin mi Var?' yarışması kapsamında her bir öğrenciye özgün ve birebir rehberlik desteği sunmak amacıyla gerçek kişi temelli mentorluk GPT'si yarattıklarını duyurdu.

Eğitimci Fuat Sami: Gerçek kişi temelli mentorluk GPT'si oluşturduk

Yapay zeka tabanlı bir 'klon' geliştiren fikrini anlatan Sami, "Genç girişimcilere her an yardımcı olabilecek, yapay zekâ yaratma düşüncesi doğdu. Bu hedefle, son bir aydır bir yapay zekâ uzmanıyla birlikte çalışarak, benim gibi düşünen ve cevap veren, 20 yıllık deneyimlerimi ve bilgilerimi içselleştiren bir yapay zekâ geliştirdik. Ortaya çıkan sonuç, beni bile şaşırtacak derecede başarılıydı: Kendi yaşadıklarımdan anektodlar sunabilen ve mentorluk konusunda beni de aşan bir robot yaratmayı başardık" dedi.

Kolejde 44 kampüste eğitim gören yaklaşık 20 bin öğrenciye yönelik olarak zenginleştirilmiş bir müfredat, çeşitli girişimcilik kulüpleri ve gerçek iş hayatı deneyimleri sunan saha ziyaretlerini içeren bir eğitim programı oluşturdu. Program, öğrencilere iş dünyasının dinamiklerini daha iyi anlamaları için rehberlik edecek şekilde tasarlandı. Ayrıca, genç girişimcilere ilham vermek ve onlara yol göstermek üzere, ülkenin seçkin iş insanlarından oluşan bir İş Dünyası Kurulu kurdu. Girişimcilik potansiyellerini keşfetmeleri ve fikirlerini gerçeğe dönüştürme fırsatı bulmaları için 17 yaş altı öğrencilere yönelik de 'Bir Fikrin mi Var?' yarışması başlatıldı.

Yarışmanın başvuru aşamasında Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, öğrencilerin girişimcilik ve fikir geliştirme konusunda fazla soru alınca zamanında ve etkili yanıtlar verme noktasında zorlandığını fark etti. Sami, her bir öğrenciye özgün, birebir rehberlik ve destek sunmak hedefiyle yapay zekâ alanındaki ilerlemeleri göz önünde bulundurarak GPT robotu geliştirme fikrini ortaya koydu. 1 ay boyunca yapay zeka uzmanıyla çalışan Sami, kendisi gibi düşünen, cevap veren 20 yıllık deneyimlerini içselleştiren yapay zeka geliştirdiklerini açıkladı. Geliştiren robotun 7 gün 24 saat öğrencilerden gelen soruları yanıtlayacağını belirten Sami, "Ortaya çıkan sonuç, beni bile şaşırtacak derecede başarılıydı: Kendi yaşadıklarımdan anekdotlar sunabilen ve mentorluk konusunda beni de aşan bir robot yaratmayı başardık" diye konuştu.

"ÇİN'DEKİ BİR GİRİŞİMCİ BİLE, BU 20 YILLIK DEĞERLİ BİLGİ BİRİKİMİNE ANINDA ERİŞEBİLECEK"

Sami, "Başlangıçta yalnızca yarışmaya başvuran öğrencilere yönelik olan bu proje, geçtiğimiz hafta sonu ChatGPT'nin uygulama mağazasının açılmasıyla birlikte 'Do You Have an Idea' markası altında artık tüm dünyadaki girişimcilere hizmet veriyor. ChatGPT'nin çok dilli desteği sayesinde, Çin'deki bir girişimci bile, bu 20 yıllık değerli bilgi birikimine anında erişebilecek" ifadelerini kullandı.

"YAPAY ZEKÂ, İŞ DÜNYASINI KÖKTEN DEĞİŞTİRECEK BİR GÜCE SAHİP"

"Bu benzersiz yapay zekâ robotu sayesinde, fikirleriniz üzerine detaylı mentorluk alabilir, iş planlarınızı geliştirebilir ve hatta satış-pazarlama stratejileri üzerine öneriler alabilirsiniz" diyen Sami, "Girişimcilik yolculuğunuzda karşılaştığınız her türlü sorun için 'Bu durumda Fuat Sami ne yapardı?' diye sorarak, günün her saatinde rehberlik alabilirsiniz. Yapay zekâ, iş dünyasını kökten değiştirecek bir güce sahip. Bu projeyi, gençlerimize destek olmak ve Türkiye'den çıkan ilk kendini klonlayan kişi olarak bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdik. Ayrıca Mektebim Koleji öğrencilerine yapay zekâ teknolojilerine hazırlamak ve hatta bu alanda girişimler yaratmaları için tüm kampüslerde onların kullanımına yapay zekâ hesapları açılmaya başlandı" dedi.