Geri Dön
Eğitim Minik Bilim Kahramanları ANKÜ’de buluştu

Minik Bilim Kahramanları ANKÜ’de buluştu

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor’ ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programının 8’inci Sezon Festivallerinde minik bilim kahramanlarının duraklarından biri de, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları (ANKÜ) oldu.  

Minik Bilim Kahramanları ANKÜ’de buluştu

FIRST® LEGO® League Explore programının 8’inci Sezon Festivalleri başladı. Festivalde minik bilim kahramanlarının duraklarından biri de ANKÜ oldu. Bu sezon 16 farklı şehirde düzenlenecek 42 festivale, toplam 415 takım katıldı. 2021-2022 sezon teması ‘CARGO CONNECT: Bir Kargonun Yolculuğu’ olan programda Minik Bilim Kahramanı çocuklar, farklı alanlarda hangi aktiviteler yapabileceklerini, oyunlar ile aktivitelerin daha eğlenceli ve herkes için erişilebilir olmasını nasıl sağlayacaklarını keşfederek, çözüm önerileri tasarladılar.

 ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor’ takımları, böylelikle sürdürülebilir taşımacılık yollarını keşfettiler, bu konuda projeler, fikirler ürettiler. Bu sezonda da takımlar, kendi çözümlerini bir LEGO modeli üzerinden tasarladılar. Aynı zamanda tüm bu süreçlerinde kendilerine rehberlik etmesi için Takım Çalışması Kılavuzu ve Mühendislik Defteri’ni kullandılar. Takımlar, 8-12 hafta arasında süren çalışmaları sonunda FIRST® LEGO® League Explore-8. Sezon Türkiye Festivalleri kapsamında bir araya gelerek proje süreçlerini ve süreçte edindikleri bilgilerini aktaracaklar. Festival sonunda tüm çocuklar madalya alırken ayrıca her takım program özelinde bir ödül kupası alacak.