Geri Dön
Eğitim Şirin Tekeli Siyaset Okulu’nda eğitim gören 120 kadın, Finlandiyalı kadın siyasetçilerle buluştu

Şirin Tekeli Siyaset Okulu’nda eğitim gören 120 kadın, Finlandiyalı kadın siyasetçilerle buluştu

İstanbul Kent Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı KA.DER’in düzenlediği ‘Şirin Tekeli Siyaset Okulu’nda, Finlandiya’dan gelen kadın siyasetçiler, eğitim gören 120 kadın ile buluştu. Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KA.DER) siyasette var olmak isteyen kadınları desteklemek ve güçlendirmek amacıyla yürüttüğü Şirin Tekeli Siyaset Okulu’ndaki oturuma katılan kadın siyasetçiler bu alandaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Şirin Tekeli Siyaset Okulu’nda eğitim gören 120 kadın, Finlandiyalı kadın siyasetçilerle buluştu

 

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü, kadınların daha yaşanabilir bir dünya tesis etmek adına karar alma mekanizmalarına girmelerini ve karşılaştıkları engelleri kaldırmak için bu konuda ellerinden geleni yapmak istediklerini belirtti.

Siyaset, toplumsal cinsiyet eşitliği, iletişim, kampanya, küresel ve yerel gündem konularının işlendiği siyaset okulunun cumartesi günkü oturumuna, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü, Kadın adayları Destekleme Derneği Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, Naisasialiitto Sendikaları (NYTKIS) Yönetim Kurulu Başkanı Fatim Diarra, Sosyal Demokrat Kadınlar Siyasi Planlama Sorumlusu Noora Kettunen, NYTKIS Genel Sekreteri Silla Kakkola, Finlandiya Büyükelçiliği İkinci Sekteri Janne Leskinen ve çok sayıda davetli katıldı.   

“KADINLAR KARAR ALMA MEKANİZMALARINDA YER ALMALILAR”  

Genç kadınların siyasette olmaları adına mücadele ettiklerini vurgulayan KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, “Kadınlar kendilerini ve haklarını koruyabilmek, daha yaşanabilir bir dünya tesis etmek adına ilk önce karar alma mekanizmalarında olmalılar. Bu yüzden Siyaset Okullarının özel bir önemi var. Bu yıl da programımızı İstanbul Kent Üniversitesi'nin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Programda başarılı olan üç kadın katılımcı Finlandiya Büyükelçiliği’nin desteği ile Finlandiya'ya gidecek ve orada kadınların siyasette nasıl var olduklarını gözlemleyecekler" dedi.

“BU DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEKSEK BİZ KADINLAR DEĞİŞTİRECEĞİZ”  

Türkiye'de seçmenlerin yüzde 50.7’sinin kadınlar olduğunu söyleyen Karaoğlu, “Bu bize şunu anlatmakta, aslında biz kadınlar seçmen sayısı olarak erkeklerden daha fazlayız. Bu yüzden ‘kadınlar lütfen oylarınızı kadınlardan yana kullanın’ diyoruz. Hangi politik görüşünüz varsa o görüşü temsil eden demokrasiye, eşitliğe, laikliğe inancı olan kadınları destekleyerek biz kadınların karar alma mekanizmasında olmasının önünü açın. Çünkü bu dünyayı değiştireceksek biz kadınlar değiştireceğiz. Unutmayalım ki Şirin Tekeli’nin de dediği gibi 21’inci yüzyıl kadınların yüzyılı. Ve son olarak o koltukların yarısı biz kadınların” diyerek tüm kadınlara seslendi.

“BİZ KADININ TOPLUMDA, ÖZELLİKLE DE SİYASETTE YER ALMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ” 

Kadın Adayları Destekleme Derneği'yle olan etkinlik serisinin en önemli günlerinden bir tanesi olduğuna değinen İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Necmettin Atsü, “Biz kadının toplumda, özellikle de siyasette yer alması gerektiğine inanıyoruz. Vakfımız da bunu destekliyor. Üniversitemizin Kurucu Vakfı olan Engelsiz Eğitim Vakfı'nın ana hedeflerinden bir tanesi engelleri kaldırmak. Sadece fiziksel engelden bahsetmiyorum. Kadınların da bir engeli olduğunu düşünüyoruz ve biz bu engelleri kaldırmak için onlara yardım etmeye çalışıyoruz. KA.DER ile yaptığımız ortaklık, bunun güzel bir örneği. KA.DER, kadınların toplumda ve siyasette var olmasını destekliyor. Bu amaçla ortak bir noktada buluştuk ve kendileriyle bu keyifli çalışmayı sürdürüyoruz. Bugün Finlandiyalı dostlarımız da bizlerle beraber, onları keyifle seyredeceğiz, dinleyeceğiz. Çok güzel bir oturum olacağına eminim” açıklamasında bulundu.

Prof. Atsü, bundan sonraki yıllarda da siyaset okulunun ev sahipliğini üstlenmek istediklerini belirtti. Ayrıca bağlantılarının ve iş birliklerinin artarak sürmesini dilediklerinin de altını çizdi.  

ŞİRİN TEKELİ SİYASET OKULU 

15 Mart-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında devam eden program salı ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki gün hibrit olarak gerçekleşiyor. Cumartesi günleri yapılan oturum İstanbul Kent Üniversitesi Taksim yerleşkesinde yüz yüze yapılırken İstanbul’dan katılacak adayların fiziki, İstanbul dışından katılanlarında zoom üzerinden takip etmesi isteniliyor. Program sonunda eğitimini başarıyla tamamlayan adaylara sertifika verilecek.