Geri Dön
Eğitim Sultangazi Belediyesi öğrencilere bitki yetiştirme kiti dağıttı

Sultangazi Belediyesi öğrencilere bitki yetiştirme kiti dağıttı

Sultangazi Belediyesi ilçedeki tüm ilkokullarda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine bitki yetiştirme kiti dağıtıyor. Çocuklara çevre bilincini küçük yaşta aşılamayı amaçlayan belediye bugün Orhangazi İlkokulu’ndaki öğrencilere roka, tere, maydanoz ve dereotu olmak üzere 4 çeşit bitkinin yer aldığı kitleri dağıttı.  

Sultangazi Belediyesi öğrencilere bitki yetiştirme kiti dağıttı

 

Sultangazi Belediyesi, çevre bilincini küçük yaşta aşılamak, çocukların toprakla iç içe olmasını sağlamak ve üretim bilinci kazanmaları adına ilçedeki 3. ve 4. sınıf öğrencilerine bitki yetiştirme kiti dağıtıyor. Bu kapsamda Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç bugün 50. Yıl Mahallesi Orhangazi İlkokulu’na gelerek öğrencilere roka, tere, maydanoz ve dereotu olan bitki kitlerini dağıttı.

 “ÇEVREYE DUYARLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, “Biz bu uygulamayı geçen sene başlattık. Belediye Başkanımız sayın Av. Abdurrahman Dursun’un talimatıyla Sultangazi’deki tüm 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerimize bitki yetiştirme kiti dağıtıyoruz. Bu sene ikincisini gerçekleştirmiş oluyoruz. Buradaki amacımız şu; çocuklarımızın doğaya, toprağa ve bitkiye daha duyarlı daha bilinçli yetişmesini sağlamak. Millet bahçelerimizde, kent ormanında ciddi oranda yeşil alan ve bitkilerimiz var. Bunlara maalesef zarar veriliyor ama bilinçli bir nesil yetiştirerek daha yaşanılabilir bir Sultangazi ve daha yaşanılabilir bir İstanbul planlıyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızın birebir emek sarf ederek yetiştireceği bitki kitlerimizi dağıtıyoruz. Daha dikkatli ve inşallah çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.